Βαθμολογία

Φαντάρος δεν προλάβαινε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και...

Τη φαεινή ιδέα της ...βόμβας είχε ένας νεοσύλλεκτος φαντάρος, προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που θα τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τη μονάδα του στον Έβρο.

Η ασυνείδητη συμπεριφορά του πάντως, μάλλον προκάλεσε την «έκρηξη» των επιβατών. Όλα άρχισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (6/2), όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ξεκίνησε από τον Βόλο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος, λίγο μετά τις 12,30, όταν το λεωφορείο έφθανε στο Βελεστίνο, στο οδόστρωμα εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν το όχημα. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, εξηγώντας στον οδηγό ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας, στο «100» της Αμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, με συνέπεια το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ να καθυστερήσει μια ώρα να φτάσει στον προορισμό του.

Σύντομα ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι το τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει από έναν Βολιώτη φαντάρο, ο οποίος κατατασσόταν στη Θεσσαλονίκη και ήθελε να καθυστερήσει με κάθε τρόπο το λεωφορείο για να το προλάβει.

Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι προέβη σ’ αυτή την ανόητη ενέργεια. Ο νεαρός πρόλαβε και επιβιβάστηκε στο ΚΤΕΛ, όμως όταν αποβιβάστηκε οι αστυνομικοί τον συνόδεψαν στο αστυνομικό τμήμα αντί για τη μονάδα του.

πηγή: skai.gr