Βαθμολογία

Ψάχνει ολική επαναφορά στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός

Ένα κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον του στην Ευρωλίγκα δίνει σήμερα (7/2 21:05 Novasports 2) ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι.

Οι Πειραιώτες μπαίνουν σε μία σειρά κρίσιμων αγώνων που θα κρίνουν σε ποια θέση θα τερματίσουν και η αρχή γίνεται με το σημερινό ματς στο Ισραήλ κόντρα στον πρώην προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ παρέμειναν στο 12-9, μία ήττα πίσω από την Αναντολού Εφές στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας. Η ήττα από τους Καταλανούς, με τους οποίους ισοβαθμούν, ήταν πισωγύρισμα και αν η ομάδα του Μπλατ θέλει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, ήτοι την τετράδα, θα πρέπει να επικρατήσει στο Ισραήλ. Όλα αυτά πριν την κρίσιμη μάχη στην Πόλη με την Αναντολού που θα κρίνει πολλά.

Από την άλλη η Μακάμπι είναι στο 9-12, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό και μάχεται για την είσοδο στην οκτάδα, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου θέλει τη νίκη προκειμένου να πάει σε διψήφιο αριθμό νικών και στη συνέχεια να δώσει τη μάχη της για πρόκριση και την επιστροφή στα νοκ-άουτ ματς μετά την σεζόν 2014-2015 που βρέθηκε τελευταία φορά σε αυτά αποκλειόμενη τότε από την Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός θα έχει και τη συμπαράσταση περίπου 60 οπαδών του, ενώ γενικά κατάμεστο θα είναι το γήπεδο καθώς προ ημερών η Μακάμπι ανακοίνωσε το sold out στο ματς. Αγωνιστικά ο Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να υπολογίζει τους Κώστα Παπανικολάου και Νίκολα Μιλουτίνοφ, ωστόσο επειδή έχουν χάσει προπονήσεις η συμμετοχή τους θα κριθεί αναλόγως με την εξέλιξη. Από την άλλη ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει τον τραυματία Ντιάντρε Κέιν.