Βαθμολογία

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-1

Ζωντανός στη διεκδίκηση του εισιτηρίου, που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, έμεινε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Μάντζιου, αν και βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για την προημιτελική φάση, που διεξήχθη την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη, έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 2-1 του «δικεφάλου» του Βορρά, δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στον επαναληπτικό των δύο ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 57ο λεπτό με τον Σβιντέρσκι, στο 74ο λεπτό οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν με τον Ντουρμισάι, με τον Σταυρόπουλο να κάνει την ολική ανατροπή για την ομάδα του στο πρώτο λεπτο των καθυστερήσεων. Ο αγώνας ρεβάνς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

Επηρεασμένοι από το βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της δυνατής βροχής οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 57'. Ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Κότνικ δεν υπολόγισε σωστά και δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Σφιντέρσκι σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ισοφάριση στο 74', όταν μετά από εκπληκτική ενέργεια του Τσιλούλη, ο Ντουρμισάι πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 1-1. Στο 87' οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-1, όταν ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Πάντως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ από ήρωας έγινε μοιραίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο γκολκίπερ του δικεφάλου του Βορρά δεν μπόρεσε να διώξει, με αποτέλεσμα ο Σταυρόπουλος να σκοράρει προ κενής εστίας, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τον «ιστορικό».

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου (67' Μαξίμοβιτς ), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Κόρμπος, Κούρντι (77' Καμαρά), Μακρύλλος (67' Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάχοβ (63' Μίσιτς), Ολιβέιρα, Ενρίκε (80' Ακπόμ), Πέλκας (72' Ελ Καντουρί ), Λημνιός, Σφιντέρσκι.