Βαθμολογία

Λαμία - Ολυμπιακός 3-3

Με μία χορταστική ισοπαλία στο Δημοτικό στάδιο Λαμίας άνοιξε την Τετάρτη η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Λαμία και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «8» της διοργάνωσης, με τους «ερυθρόλευκους» να αποκτούν μετά από αυτο το αποτέλεσμα προβάδισμα πρόκρισης, καθώς ως γνωστόν ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκη».

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε στην αναμέτρηση η ομάδα του Μαρτίνς, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αφήσει εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς παίκτες, δεδομένου ότι ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό όταν ο Τσούλακος σούταρε με την μπάλα να ξεγελά τον Χουτεσιώτη, καταλήγοντας στο βάθος της εστιας του. Πάντως η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση, καθώς ισοφάρισαν στο 12ο λεπτό με τον Ζιλ Ντίας, ο οποίος πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό.

Στο 31ο λεπτό η ομάδα του Χάβου ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα, καθώς ο Μπουχαλάκης έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη, μετά από σέντρα του Πίτι, ωστόσο ο Σολδάνο στο 51' ισοφαρίζει σε 2-2.

Aξίζει να σημεωθεί ότι οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν στο γκολ του Σολδάνο ότι η μπάλα είχε βγει εκτός τελικής γραμμής πριν το γύρισμα του Μασούρα και από το ριπλέι φαίνεται ότι είχαν δίκιο.

Στο 61ο λεπτό ο Χασάν έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2) στους Πειραιώτες, ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσούκαλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 3-3 για τους γηπεδούχους.

Γκολ: 9' Τσούκαλος (Λαμία), 12' Zιλ Ντίας (Ολυμπιακός), 31' αυτ. Mπουχαλάκης (Λαμία), 51' Σολδάνο (Ολυμπιακός), 61' Χασάν (Ολυμπιακός), 62' Τσούκαλος (Λαμία).

Λαμία: Σαράνοφ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (67' Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (72' Καραμάνος), Ασίγκμπα (46' Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μιράντα, Μεριά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ντίας (74' Κούτρης), Χασάν (66'  Γκερέρο) και Σολδάνο (90' Βοΐλης).