Βαθμολογία

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Για σημαντική μεταβολή του καιρού από την Τρίτη προειδοποιεί η ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

1. Την Τρίτη 05-02-2019

Από τις απογευματινές ώρες τη νοτιά Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Iονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική στέρεα και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της τρίτης (05-02-2019) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της τέταρτης (06-02-2019).

2. Την Τέταρτη 06-02-2019

Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

3. Την Πέμπτη 07-02-2019

Κατά διαστήματα τα ανατολικά Ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νοτιά νησιωτική χώρα.

β. τους πολύ θυελλώδεις άνεμους ανατολικών διευθύνσεων, που η ένταση τους την Tρίτη (05-02-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιανατολικα τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Tέταρτης (06-02-2019).

γ. τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:

1. Την Τρίτη τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στέρεας.

2. Την Τέταρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στέρεας.

πηγή: skai.gr