Βαθμολογία

«Ράγισαν καρδιές» στην Πινακοθήκη Λάρισας για τον Τάσο Κουρδή (PICS)

Το Σάββατο (2/2) στο αμφιθέατρο της δημοτικής πινακοθήκης Λάρισας έγινε μια μεγάλη και ανθρώπινη εκδήλωση μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα. Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης υπαλλήλων φυλακών Λάρισας, διοργάνωσε την εκδήλωση με θέμα «την προσφορά των ένστολων στο κοινωνικό σύνολο».

Της Βάσως Γκατζούλη

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Λάρισας κ. Γιώργος Τράντας. Αξίζει να αναφέρουμε πως βραβεύτηκαν οι τέσσερις αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας για την βοήθειά τους στην διάσωση του σωφρονιστικού υπαλλήλου και παλαίμαχου τερματοφύλακα Αναστασίου Κουρδή που απέβη σωτήρια για την ζωή του.

Οι τέσσερις αξιωματικοί που βραβεύτηκαν ήταν: Βασίλης Δαμιανίδης (ανθυποσμηναγός), Βασίλης Γρίβας (ανθυποσμηναγός), Αντώνης Ζαϊμάκης (επισμηνίας) και Βασίλης Αγραφιώτης (αρχισμηνίας).

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κύριοι Κων/νος Γάκης (επισμηναγός) και εκπρόσωπος αρχηγού ΑΤΑ. Άγγελος Πετρουλάκης (ε.α. ΕΛ.ΑΣ και δημοσιογράφος) και Λάμπρος Κίτσας (επιπυραγός διοικητής 8ης ΕΜΑΚ).

Όλοι τους στην ομιλία αναφέρθηκαν στην προσφορά του ένστολου στο κοινωνικό σύνολο που είναι πάνω από τον όρκο που δίνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον πόνο και την αγωνία του πολίτη και προσπαθούν με ανιδιοτέλεια να βοηθήσουν με όποιο τρόπο έχουν.   

Εκ μέρους των σωφρονιστικών υπαλλήλων μίλησε ο πρόεδρος κ. Σωτήρης Μπακάλογλου. Ο πρόεδρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο και υπάλληλο Τάσο Κουρδή, τόνισε πως έχει περίσσια δύναμη ψυχής και θάρρος και αυτό τον κάνει πραγματικό νικητή.

Την ημέρα που έγινε το δυστύχημα οι τέσσερις αξιωματικοί πήγαιναν στην Θεσσαλονίκη, σταμάτησαν όμως επί τόπου, έσκισαν τα ιμάτιά τους για να δέσουν το τραύμα του Τάσου μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες και έτσι να τον κρατήσουν ζεστό και ουσιαστικά να του χαρίσουν την ζωή.

Ο κ. Θεόφιλος Καραχάλιος καθηγητής και χειρούργος στην ορθοπεδική κλινική, ήταν εκείνος που παρέλαβε και χειρούργησε τον Τάσο. Είπε και αυτός με την σειρά του πως είναι ένα πραγματικό παλικάρι και βοήθησε πολύ με την ψυχολογία του στην περεταίρω πορεία του. Πολύ σημαντικό έργο έγινε στην δεύτερη φάση της αποκατάστασης, την οποία ανέλαβε αφιλοκερδώς ο πρόεδρος του Animus κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος. Βουλευτές, ιερείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενόπλων δυνάμεων.

Την ΕΠΣΛ εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Καρκατσέλας και από την ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας (ομάδα του Τάσου) ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Παναγιώτης Μαντζανάς μαζί με τον τεχνικό της ομάδας κ. Μαρσέλο Τροΐζι.

Στο κλείσιμο αυτής της όμορφης βραδιάς το λόγο πήρε ο Τάσος Κουρδής και το μόνο που είπε ήταν ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ». Τόνισε πως την ζωή του έσωσαν αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι και ο θεός. Χάρισε τέσσερις εικόνες του Αγίου Βασιλείου στους αξιωματικούς αφού είχαν το όνομά του.