Βαθμολογία

Σπουδαία νίκη για την Ανθούπολη, 2-0 την Πελασγιώτιδα (PICS)

Ανθούπολη και Πελασγιώτιδα αναμετρήθηκαν σε ένα πραγματικό λαρισινό ντέρμπι το μεσημέρι του Σαββάτου (2/2) για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ.

Της Βάσως Γκατζούλη

Σε ένα γήπεδο πραγματικό βούρκο σταμάτησε το αήττητο σερί της πρωτοπόρου του 5ου ομίλου. Η Πελασγιώτιδα έχασε με τους «βυσσινί να πετυχαίνουν μια σπουδαία νίκη επικρατώντας με 2-0.

Το παιχνίδι κρίθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Από την άλλη η «Πέλα» πάλεψε πολύ είχε χαμένο πέναλτι και έτσι στο τέλος δεν πήρε κάτι από το συγκεκριμένο ματς. Μοιραία ήρθε η πρώτη ήττα αλλά σταθερά είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους στο 19΄ με τον Τζήμα όμως να κάνει δύσκολη απόκρουση στο πλασέ του Σκορδίλη ενώ στο 28΄και πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές αλλά και πάλι ο έμπειρος πορτιέρο έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια και απομάκρυνε τον κίνδυνο ενώ στο 30΄ ο Χοτάι από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Από κει και πέρα οι «πετεινοί» πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 31΄άγγιξαν το γκολ αλλά ο Καραφέρης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ποτού ενώ δύο λεπτά αργότερα ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Ζιούστη έφυγε άουτ.

Στο 37΄και πάλι η «Πέλα» έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Χατζηρούφας απομάκρυνε προ της γραμμής το πλασέ του Τσιγγάνη και στο 39΄και πάλι ο Καραφέρης εξουδετέρωσε το σουτ του Ποτού.

Για να φτάσουμε στο 44΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καψάλη, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στα πόδια του Βασίλη Σκορδίλη και ο ικανότατος επιθετικός που δεν συγχωρεί, με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ιδανικά ξεκίνησε η επανάληψη για τους «βυσσινί» μιας και στο 46΄ο Αναγνώστης με ωραίο σουτ νίκησε τον Τζήμα και έγραψε το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.

Στο 54΄ο Καραφέρης έδιωξε με γροθιές το χτύπημα φάουλ του Ζιούστη και στο 79΄η «Πέλα» φλέρταρε και πάλι με το γκολ αλλά ο Ζιούστης αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Γελαλής στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και άουτ. Καρατζούκος στο 84΄και Ποτός στο 86΄δεν βρήκαν στόχο στις τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα.

Ανθούπολη (Β. Καραφέρης): Καραφέρης, Χατζηρούφας, Τσιότσικας, Καψάλης, Σπαρτής, Καφανέλης, Ευαγγέλου (87΄Μασούρας), Αναγνώστης, Σκορδίλης, Καρατζούκος, Χοτάι.

Πελασγιώτιδα (Κ. Μπακατσής): Τζήμας, Λαζαρίδης, Γκόγκος Β., Χατζηκαμαγιάννης, Πατσώνης, Κουτσικούλης (57΄Δαμασιώτης), Ζιούστης, Νυχτερίδας (57΄Γελαλής), Μούτος, Ποτός, Τσιγγάνης.

Διαιτητική τριπλέτα: Βασιλός, Τζήκας, Μπλιώνας.