Βαθμολογία

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Άλλη μία νίκη για την ομάδα της Φθιώτιδας. Η Λαμία παρατάχθηκε με τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί στο γήπεδο, όχι μόνο λόγω έδρας, αλλά κυρίως και πάνω απ΄όλα, εξαιτίας της εξαιρετικής εικόνας που βγάζει τελευταία και των δύο νικών που σημείωσε κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο (συν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου) που της έδωσαν άλλον…αέρα.

Συν βεβαίως πως είχε απέναντι τον ουραγό Απόλλωνα, με μόλις μία νίκη στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος (2-1). Παρ΄ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Ντούρσο στο 2΄, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με δράση τον Μπαράλες στο 12΄.

Τέρμα που προκάλεσε (μάλλον δικαιολογημένα) πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, δεδομένου πως ο Αργεντινός επιθετικός χρησιμοποιεί το απλωμένο χέρι του για να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Βαφέα και εν συνεχεία να σκοράρει. Το…σοκ του γρήγορου γκολ δεν «πάγωσε» τους παίκτες του Απόλλωνα, οι οποίοι απάντησαν έξι λεπτά αργότερα (18΄) με ένα πανέμορφο γκολ του Ελ Χέλβε.

Γκολ το οποίο δεν κατάφεραν να χαρούν, αφού στο 24΄η Λαμία ανέλαβε εκ νέου το τιμόνι του παιχνιδιού στα χέρια της με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου οι παίκτες του Μάκη Χάβου απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με ξεκάθαρη επιδίωξη να σημειώσουν ένα τρίτο γκολ που θα τους έφερνε…αγκαλιά με τη νίκη.

Εν αντιθέσει με το πρώτο 45λεπτο η Λαμία δεν είχε «καθαρές» φάσεις για γκολ, την ώρα που έδειχνε να κρατάει με άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα. Ο Τεννές έριξε και δεύτερο επιθετικό (Ναζλίδης) μετά το 70΄ για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο επιτυχία και με το ματς να εξακολουθεί να κυλάει σε χαμηλό τέμπο.

Με τους τρεις βαθμούς που έριξε στο σακούλι η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε τους 20 και κινείται σε τροχιά παραμονής στη Super League. Αντίθετα, ο Απόλλων παρέμεινε «κολλημένος» στους έξι, που δεν του αφήνουν σχεδόν καμία ελπίδα ακόμα και για το θαύμα της σωτηρίας.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (85' Τομάς), Καραμάνος, Πίτι (61' Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας (46' Μπουλούλης), Σκαρντοβέλι.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (58' Γαρουφαλιάς), Μπεντινέλι, Ακόστα (70' Ναζλίδης), Ντεφεντερίκο (46' Ναδάλες), Στάθης, Ντουρσό, Ελ Χέλβε.