Βαθμολογία

Δώνης: «Η ευθύνη είναι εξ' ολοκλήρου δική μου»

Ερωτήσεις δέχτηκε κατευθείαν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την ΑΕΛ και τη νέα βαθμολογική απώλεια, 1-1, του «τριφυλλιού» που έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του τεχνικού του Παναθηναϊκού:

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα για να σταματήσουν οι εμφανίσεις αυτές είπε:

«Μερικές στιγμές κακές που συμβαίνουν στη μπάλα, επειδή το 'χω ζήσει και στη καριέρα μου τις σιχαίνομαι. Το συναίσθημα απογοήτευσης είναι μεγάλο, επειδή ξέρεις πόσο δουλεύεις για να χτίσεις κάτι με κόπο και γρήγορα να καταστραφεί. Η ευθύνη είναι εξ' ολοκλήρου δική μου, αλλά η ουσία του θέματος είναι η λύση στο πρόβλημα. Η εικόνα μας σήμερα είναι απογοητευτική και ενώ ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, με γκολ, φάσεις, την ΑΕΛ με δέκα παίκτες, κινούμασταν στον αγωνιστικό χώρο λες και είμαστε στο 20 με 30% αυτού που ήμασταν. Πρέπει να εστιάσουμε τη προσοχή μας στους παίκτες, στο κομμάτι της έντασης και της ενέργειας που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Προσπαθήσαμε μετά το γκολ να πάμε σε συντονισμένη ενέργεια με τη μπάλα γρήγορα, όμως στη περιοχή δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την σκέψη με αποτέλεσμα να κάνουμε λανθασμένες ενέργειες. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, βασανίζω το μυαλό μου με διάφορα, ειδικά σε ένα παιχνίδι που είχαμε παίκτη παραπάνω και έπρεπε να αλλάξουμε την εικόνα μας».

Σε ερώτηση για τα συνεχή παιχνίδια, Πέμπτη - Κυριακή - Τετάρτη κλπ ανέφερε:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά, το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι, δύσκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Στο σημερινό ματς δεν μπορούσαμε να έχουμε παιδιά που έπαιξαν 120 λεπτά με Λαμία, όμως παρόλα αυτά το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για μας. Σε τρεις μέρες έχουμε ακόμα ένα δύσκολο ματς και πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ενέργεια και ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, αλλά να ξέρετε μερικές φορές είναι και ο τρόπος που έρχεται, μπορεί πχ μια ομάδα να κερδίσει με δέκα παίκτες. Δεν γίνεται να μην έχουμε ηρεμία, δεν γίνεται να μην έχουμε μεγάλες πάσες, διαγώνιες, κάθετες, συνεργασίες, ένα-δύο, τι να πω είμαστε τελευταία σαν ναρκωμένοι. Θα πρέπει να εστιάσουμε τη προσοχή μας, για να παρουσιαστεί και πάλι η ομάδα φρέσκια, με καλύτερη σκέψη στον αγωνιστικό χώρο».

Σε ερώτηση για την φάση με το fair play και αν ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι εκεί προσηλωμένος απάντησε:

«Να πω την αλήθεια δεν είδα τη φάση πως ήρθε η μπάλα στα πόδια μας, ρώτησα τους συνεργάτες μου και μου παν δεν δώσαμε πίσω τη μπάλα. Νομίζω άσχετα τι κάνει η αντίπαλη ομάδα και δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή, ο απόλυτος άρχων για τις καθυστερήσεις είναι ο διαιτητής και αυτός αποφασίζει».

Σε ερώτηση για το κλίμα στα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο και αν έχει επηρεάσει την ομάδα δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι οφείλεται στον αποκλεισμό. Γιατί αν το δούμε όλοι ρεαλιστικά ναι μεν θέλαμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο, αλλά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό οι πιθανότητες μας για να σβήσουμε τη ποινή είναι μέσω πρωταθλήματος παρά κυπέλλου. Ο αποκλεισμός ναι μεν μας βαραίνει ψυχολογικά και υπάρχει πίεση εφόσον δεν κερδίζεις. Είναι για μένα συνδυασμός και των δύο, γιατί ένας αποκλεισμός μπορεί να έρθει στο ποδόσφαιρο. Πάντως ακόμα και σε άλλα ματς που ήμασταν 0-0 είχαμε την υπομονή και πηγαίναμε με καθαρό μυαλό για τη νίκη. Νομίζω το σημερινό και μένα με απογοητεύει προπονητικά, όπως και τους παίκτες».

Σε ερώτηση για το ότι η ομάδα προηγήθηκε 1-0 και δεν πήγε για το 2-0, αλλά στο ρελαντί και αν είναι θέμα νοοτροπίας τόνισε:

«Ναι είχαμε έλλειψη καθαρού μυαλού, σκέψης και αυτό οφείλεται σε κακή νοοτροπία, αλλά άλλος μπορεί να ταν σε κακή μέρα, άλλος κουρασμένος. Γενικά έχουμε βαρύνει από το αποτέλεσμα αυτό και θα πρέπει να το διαχειριστούμε κατάλληλα».

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί που δέχεται γκολ η ομάδα, με μία ή και καμία φάση ανέφερε:

«Επειδή το μυαλό μου και το κεφάλι μου ακόμα καίει με ανησυχούν όλα αυτά και υπάρχει και σήμερα στεναχώρια και απογοήτευση. Με ανησυχεί ότι σε εύκολες φάσεις δεν παίρνουμε σωστές αποφάσεις και αυτό είναι ανησυχητικό, πχ συνέβη και με τη Λαμία στη φάση με τον Καραμάνο άσχετα αν δεν το πληρώσαμε. Εγώ το εστιάζω στην ομάδα βλέπουμε τις στιγμές των μεγάλων λαθών. Ένα κομμάτι είναι αυτό και ένα κομμάτι για ότι ξαφνικά σε 2-3 εβδομάδες παρουσιάζουμε άλλη εικόνα. Με τη Λαμία εμφανιστήκαμε μετά το 60 στο ματς που κυριαρχήσαμε και ψάξαμε με λογική το γκολ».

Σε ερώτηση για το 110% που έχει δώσει η ομάδα στο πρώτο μισό και αν έχει μπουκώσει πνευματικά και σωματικά απάντησε:

«Όχι δεν το πιστεύω αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να λέμε για τους παίκτες που έχουμε (σ.σ. ανέφερε χαρακτηριστικά ορισμένους), ότι έχουν μπουκώσει. Το να 'χεις σε ένα πρωτάθλημα κακά διαστήματα είναι φυσιολογικό, νομίζω το πρόβλημα είναι συνολικό και είναι ξεκάθαρο για μένα. Θα πρέπει οι παίκτες να δείχνουν περισσότερη ένταση και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο κάτι που στα τελευταία ματς δεν την έχουμε».

Σε ερώτηση για το θέμα της ένστασης και ποια η γνώμη του και για το πότε θα περιμένουμε τον Αρμενάκα είπε:

«Ο παίκτης θα μπει στη λογική και τη νοοτροπία της ομάδας, να δουλέψει και θα μπει άμεσα και αυτός στο σύνολο. Όσον αφορά το άλλο σκέλος βγήκε η απόφαση από την διοίκηση και δεν υπάρχει νομίζω λόγος να αναπαράγουμε το θέμα αυτό».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ