Βαθμολογία

Νίκη - προμήνυμα παραμονής για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Νίκη που αποτελεί προάγγελο παραμονής στην Γ’ Εθνική πέτυχε στην Άμφισσα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επικράτησε σε ένα κομβικό παιχνίδι του Φωκικού με 1-0 και αναρριχήθηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα ήταν εμφανώς ανώτεροι των αντιπάλων τους και θα μπορούσαν να “καθαρίσουν” νωρίτερα τον αγώνα αλλά τόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όσο και τα δοκάρια του απέτρεψαν νέα παραβίαση της εστίας του.

Μόλις στο 2′ ο Ντούφας με σέντρα σουτ από αριστερά έστειλε την μπάλα να αποκρουστεί από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ στο 10′ μετά από κόρνερ του Μπαλογιάννη η κεφαλιά του Τσάτσου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα. Στο 15′ ο Οικονόμος “άγγιξε” το 0-1 αλλά ο Ντούφας είδε το οριζόντιο δοκάρι να σταματά για δεύτερη φορά το ευθύβολο σουτ που επιχείρησε μέσα από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 23′ σουτ του Μπαλογιάννη έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 38′ σουτ του Χάμου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο, ενώ μετά την εκτέλεσή του από τον Μπαλογιάννη ο Τσάτσος με κεφαλιά πέτυχε γκολ που ο διαιτητής αρχικά κατακύρωσε αλλά με υπόδειξη του α’ βοηθού (για εκτός φάσεως φάουλ), την οποία τελικά ασπάστηκε, το ακύρωσε.

Στην επανάληψη, η πίεση των Τσαριτσανιωτών συνεχίστηκε και στο 59′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπαλογιάννη από τον Κυριακού. Με εντυπωσιακή ψυχραιμία και άψογη εκτέλεση, ο Αουρέλ Τσακάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, διαμορφώνοντας το 0-1.Στο 77′ μετά από ενέργεια του Χάμου, τελικός αποδέκτης ήταν ο Γκαμπέτας που “έψαξε” το 0-2 αλλά νικητής στην μονομαχία τους βγήκε ο “Νο 1” του Φωκικού, κρατώντας ακόμη “ζωντανή” την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+4′), ο Φωκικός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όταν  ο Γουόρντεν σούταρε στην δεξιά γωνία του Νούσια αλλά ο τελευταίος με υποδειγματική αντίδραση απέκρουσε σε κόρνερ, διαφυλάττοντας το πολύτιμο  “τρίποντο”.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αθηναίου Γιώργου Αλάμπεη, ενώ η υπόδειξη του α’ βοηθού Θανάση Μητράκου στο 39′ ελέγχεται για την ορθότητά της. Ορθές οι υποδείξεις του β’ βοηθού Νίκου Γενναίου, ενώ με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Κουρέλης (43′), Χατζηστάμου (68′) των γηπεδούχων και οι Ντούφας (35′), Τσακάλι (42′), Μπουμπουνάρας (74′), Καραλούλης (87′), Νούσιας (90’+3′) του Οικονόμου.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης): Παπαδόπουλος, Καρδάσης, Σκόνδρας (80′ Παπαευθυμίου), Κυριακού, Κουρέλης, Μπίντα (65′ Καραγκούνης), Μεγάλος, Κακάμης, Κολοβός, Γουόρντεν, Χατζηστάμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Καλφούντζος (88′ Περτζιόνι), Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Γκαμπέτας (90’+1′ Γανός), Μουλτσιάς, Μπαλογιάννης (63′ Μπουμπουνάρας), Ντούφας (46′ Καραλούλης).