Βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-0

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος με μπόλικο άγχος νίκησε 1-0 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Γιαννιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στη πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Απόλλωνα με σκόρερ τον Μάνο και διατήρησαν μέχρι το φινάλε το προβάδισμα τους και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 17 βαθμούς στη μάχη της παραμονής. Από την άλλη η Ελαφρά Ταξιαρχία παρέμεινε στους 6 πόντους και ουραγός της κατηγορίας, όμως πάλεψε το παιχνίδι, είχε δοκάρι με τον Μπεντινέλι, ενώ φωνάζει δικαιολογημένα για την αποβολή του τερματοφύλακα Βάσιτς στο 75' σε μία αστεία απόφαση του Ζαχαριάδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο 7' όταν ο άρτι αφιχθέντας ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, Δημήτρης Μάνος έφυγε ταχύτατα στην επίθεση και με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάσιτς, διώχνοντας το άγχος από τους Γιαννιώτες που ήθελαν το γρήγορο γκολ. Θα έλεγε κανείς ότι το γκολ θα έλυνε τα πόδια των παικτών του Γιάννη Πετράκη όμως αυτό δεν συνέβη με την αθηναϊκή ομάδα να απειλεί, ενώ στο 18' είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μπεντινέλι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 32' με την κεφαλιά του Κρισμάν που έδιωξε δύσκολα ο πορτιέρο του Απόλλωνα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να φτάσει στο 2-0 και να καθαρίσει την υπόθεση παίζοντας με την φωτιά καθώς ο Απόλλωνας που δεν είχε να χάσει κάτι έβγαινε μπροστά για το 1-1. Στο 75' ο ρέφερι Ζαχαριάδης έδειξε κόκκινη κάρτα στον Βάσιτς, μια απόφαση εντελώς αστεία και η οποία ουσιαστικά καταδίκασε την αθηναϊκή ομάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Μάνος έφυγε στη κόντρα επίθεση και επιχείρησε να πλασάρει τον Βάσιτς που ήταν εκτός εστίας, όμως η μπάλα βρήκε το κεφάλι του, με τον Μακεδόνα διαιτητή να αποβάλλει τον πορτιέρο του Απόλλωνα. Μάλιστα επειδή οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί στο τέρμα αγωνίστηκε ο Οριουέλα.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, ενώ στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση του Λεό των Γιαννιωτών μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες με τον έγχρωμο ποδοσφαιριστή να περνά στο ματς στα τελευταία λεπτά αντί του σκόρερ Μάνου. Μάλιστα ένα ακόμα αξιοσημείωτο είναι ότι ο Έλληνας φορ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στη Super League με το πρώτο να είναι πάλι κόντρα στον Απόλλωνα, στα τέλη Οκτωβρίου όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και είχε πετύχει το τέρμα νίκης των Πειραιωτών.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (85' Ξύδας), Κρίσμαν (72' Αθανασιάδης), Μάνος (90' Λεό).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας (46' Ακόστα), Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (73' Βάρκας), Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Μπεντινέλι, Οριουέλα, Ναζλίδης (63' Ναζλίδης).