Βαθμολογία

Σημαντικός βαθμός για Απόλλωνα, 0-0 με Πλατανιά

Με ένα πολύ σημαντικό βαθμό θα επιστρέψει στη Λάρισα ο Απόλλωνας που αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 κόντρα στον Πλατανιά για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Η ομάδα του Μαρτσέλο Τροΐζι έφτασε έτσι τους 25 βαθμούς και είναι στο -1 από την δεύτερη της βαθμολογίας Κέρκυρα η οποία αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Αιγινιακό, ενώ οι Χανιώτες έφτασαν τους 23 πόντους και είναι στην τέταρτη θέση στο +3 από τον Ηρακλή, που νίκησε 2-0 τον Βόλο και τον Εργοτέλη που αγωνίζεται στη Άρτα κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης.

Το ματς στα Περιβόλια ήταν πολύ ωραίο με αρκετές φάσεις, κυρίως από πλευράς της ομάδας του Γιάννη Τάτση η οποία στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο γκολ όντας καλύτερη, ενώ στην επανάληψη ο Απόλλωνας θα μπορούσε να προηγηθεί με το τετ-α-τετ του Πολέτο και να έφευγε με κάτι περισσότερο από την έδρα της χανιώτικης ομάδας.

Ο Πλατανιάς απείλησε μόλις στα 20 δευτερόλεπτα όταν ο Τσακμάκης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Μαντζάρη, ενώ στο 3' ο Νίλι με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ ανάγκασε τον Μαντζάρη να εκτιναχθεί για να αποκρούσει τη μπάλα, με τον Μιγκέλ να γίνεται αποδέκτης, όμως να την στέλνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 17' ο Νίλι έστρωσε στον Μιγκέλ που εν κινήσει έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ, για να απειλήσει πρώτη φορά ο Απόλλωνας δύο λεπτά αργότερα όταν ο Πολέτο γύρισε στον Λούκας Ράμος που έκανε την προβολή όμως είδε την μπάλα να περνά άουτ. Νέα καλή φάση για τους γηπεδούχους όταν στο 26' σε σουτ στη κίνηση από τον Τσακμάκη και ενώ η μπάλα έδειχνε να πηγαίνει στα δίχτυα ο Μαντζάρης την έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου το σουτ του Σκούπρα μπλόκαρε ο Γκοτ για να έρθει στο 33' ο Νίλι να δώσει στον Καραγκούνη που σούταρε πάνω στα σώματα στην τελευταία μεγάλη φάση για τους Κρητικούς πριν το ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με την ομάδα του κ. Τάτση να είναι σαφώς καλύτερη.

Στην επανάληψη καλύτερος ο Απόλλων Λάρισας έχασε ευκαιρία να προηγηθεί στο 51' όταν ο Λουκάο "έσπασε" τη μπάλα στον Τασιούλη με τους αμυνόμενους του Πλατανιά να κόβουν σωτήρια την τελευταία στιγμή. Στο 60' ο Πολέτο, μετά από πάσα του Λούκας Ράμος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Γκοτ, όμως ο πορτιέρο του Πλατανιά απομάκρυνε την μπάλα κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα έπεφτε ο ρυθμός του και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν σημειώθηκε κάποια φάση μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τελικώς από ένα βαθμό. Βαθμός που σίγουρα δεν ικανοποιεί τον Πλατανιά, εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα που έβαλε στο σακούλι του ένα σημαντικό για τη συνέχεια, βαθμό.

Διαιτησία: Τεβεκέλης (Αδαμόπουλος - Παπαδόπουλος)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Τσαμούρης, Κόρτσταμ, Ρουσσάκης, Στ. Ποζατζίδης, Ουές, Τσακμάκης (61’ Παπανικολάου), Καραγκούνης, Μάικιτς (78’ Λάζιτς, Νίλι, Μιγκέλ.

Απόλλων Λάρισας (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Χατζής, Λίταινας (90+1’ Γκουντρουμπής), Λούκας Ράμος, Τασιούλης (90+3’ Μπιμάι), Πολέτο (69’ Καμπέρης), Λουκάο.

πηγή: athlitiko.gr