Βαθμολογία

Παπαβασιλείου: «Θράσος, υπομονή και ψυχικά αποθέματα»

Ο Εργοτέλης νίκησε στα πέναλτι τον ΟΦΗ την Πέμπτη (24/1) και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από πολλά χρόνια. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους παίκτες του, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είχαν θράσος, υπομονή και ψυχικά αποθέματα για να προκριθούν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Εργοτέλη:

«Από την αρχή της προετοιμασίας αναλύσαμε στους παίκτες ποιο είναι το μοντέλο παιχνιδιού μας και μετά από πέντε, έξι μήνες και ειδικά στα ματς με πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας δείξαμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Μέσα σε μια διαδικασία εξέλιξης δείξαμε σε όλη την Ελλάδα ότι μπορείς και να παίξεις όπως θες και να πάρεις αποτέλεσμα. Μπράβο στα παιδιά που σε μια δύσκολη έδρα είχαν το θράσος, την υπομονή και τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση.

Μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο και καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ μεγάλη πρόκριση απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο ΟΦΗ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του ΟΦΗ και για τα δύο ματς. Η πρόκριση στους “8” είναι μεγάλο γεγονός για την ομάδα μου, αλλά το βάρος και το δικό μας και του ΟΦΗ είναι στο πρωτάθλημα. Μέσα από την διαδικασία που κάνουμε αναδεικνύονται παιδιά που μπορούν να έχουν πολύ μεγάλο μέλλον στο ποδόσφαιρο».

Για την οπισθοχώριση του Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος και αν αυτό ήταν μέρος της τακτικής της ομάδας: «Δεν ήταν αυτό από πλευράς τακτικής. Μας έβαλε αρκετή πίεση ο ΟΦΗ και δεν μου άρεσε που οπισθοχωρήσαμε. Αναλύουμε κάθε ματς και θα το δούμε και αυτό. Όταν έχεις υπεραριθμία μπορείς να βγάλεις και άλλα πράγματα στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ έβγαλε ψυχικά αποθέματα. Πήγαμε στην διαδικασία των πέναλτι όπου φανήκαμε πιο ψύχραιμοι και είχαμε πιο καθαρό μυαλό. Αν δούμε και τα δύο ματς η πρόκριση του Εργοτέλη είναι πέρα για πέρα δίκαιη».