Βαθμολογία

Στα ηνία του Ατρόμητου Παλαμά ο Τάκης Παραφέστας!

Ένα όνομα…«βαρύ» σαν ιστορία επέλεξε ο Ατρόμητος Παλαμά για τον πάγκο του, ως αντικαταστάτη του Γιώργου Νταρακλίτσα! Ο λόγος για τον Τάκη Παραφέστα, με τον γνωστό Λαρισαίο προπονητή να αναλαμβάνει του «Πράσινους» στο υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Α’ ΕΠΣΚ!

Ο 65χρονος προπονητής που πρόσφατα ήταν στον πάγκο του Αχιλλέα Φαρσάλων, στη Γ’ Εθνική, ενώ επίσης έχει καθοδηγήσει Αμπελωνιακό και Τύρναβο καλείται με την προσωπικότητά του και την εμπειρία του από 50ετή του πορεία στα γήπεδα να καθοδηγήσει τον Ατρόμητο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση με 29 βαθμούς.

Ως προπονητής, αρχικά θήτευσε στον Απόλλωνα Λάρισας (Δ΄ και Γ΄ Εθνική), ακολούθησε η ΑΕΛ (βοηθός επί 2 χρόνια με Μπόχινεκ, Αλέφαντο και Μπόνεφ), ενώ στη συνέχεια πέρασε από τον ΑΟ Καρδίτσα (Δ΄ Εθνική), στα Τρίκαλα (Γ΄ Εθνική) και στον Τύρναβο (Γ΄ Εθνική), μετά στον Ηρακλή Λάρισας (Δ΄ Εθνική), ωσότου επιστρέψει στην ΑΕΛ (Β΄ Εθνική) ως βοηθός του Διαμαντόπουλου και του Λιτσάνιν. Τη σεζόν 2001-02 βρέθηκε στον Ηρακλή Λάρισας (Α’ ΕΠΣΛ), επιστρέφοντας και πάλι στην ΑΕΛ (Γ΄ Εθνική) την περίοδο 2002 – 2003 ως γενικός αρχηγός με προπονητές τους Μοράλες και Καμάκα, αναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά τα ηνία της ομάδας, 2 μήνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας τότε να την κρατήσει στη Γ’ Εθνική. Την επόμενη σεζόν 2003-2004 παρέμεινε μαζί με τον Καμάκα προπονητής στην ΑΕΛ, επαναφέροντάς την στη Β΄ Εθνική.

Ακολούθησε ο Τύρναβος την εποχή συγχώνευσης Νίκης – ΑΕΤ, ο Ηρακλής Σοφάδων (Δ΄ Εθνική), ο Ρήγας Φεραίος (Δ΄ Εθνική) και ο Αμπελωνιακός με πολύ καλή παρουσία για 3 χρόνια, καθώς όπου κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΛ, το σούπερ καπ και το πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΠΣΛ.

Στη συνέχεια βρέθηκε για μία διετία στον Φαλανιακό, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, στον Αμπελωνιακό, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο ΕΠΣ Λάρισας, συμμετέχοντας τη σεζόν 2014-15 στα περιφερειακά μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική και έπειτα ξανά σε Τύρναβο και τέλος στον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε το 1968 κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον Φαλανιακό, μεταπηδώντας στη συνέχεια στην ΑΕΛ το 1975, στην οποία και παρέμεινε για 12 ολόκληρα χρόνια, τότε που η ιστορία του χώρου δεν είχε άλλες σελίδες να γράψει για τα κατορθώματα την επαρχιακής μεγάλης ομάδας.

Έπαιξε μπάλα για ένα ακόμη χρόνο στα Τρίκαλα και η συνέχεια βρίσκει τον Παραφέστα να υπηρετεί το χώρο από το πόστο του προπονητή, εδώ και 31 χρόνια.

karditsasportiva.gr