Βαθμολογία

Γιάννης Τάτσης: «Το δυνατό σημείο του Απόλλωνα είναι η άμυνα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Studio E των Ιωαννίνων και την εκπομπή «Τα ντελάλια» των καλών φίλων και συναδέλφων Νίκου Σκούμπου και Γιώργου Παππά «φιλοξενήθηκε» ο προπονητής του Πλατανιά Γιάννης Τάτσης.

Ο Γιαννιώτης τεχνικός μίλησε στην εκπομπή για το προσεχές παιχνίδι της ομάδας του με τον Απόλλωνα Λάρισας, τον οποίο χαρακτήρισε μία πολύ καλή ομάδα που έχει κάνει ουκ ολίγες ζημιές, έχοντας ως δυνατό της σημείο την άμυνα και την εν γένει λειτουργία της στα μετόπισθεν.

Ο προπονητής των Χανιωτών ανέφερε ότι δεν είναι αυτοσκοπός για την ομάδα του η άνοδος, αλλά να παίζει όσο μπορεί καλύτερα κάθε Κυριακή, ενώ σχετικά με το φαβορί της ανόδου τόνισε ότι αυτό είναι ο Βόλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, την πορεία του στη φετινή Super League, αλλά και στο ενδεχόμενο να τεθούν αντιμέτωπες η νυν ομάδα του με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στο μπαράζ παραμονής.

Τέλος μίλησε και για το μικρό διάστημα παρουσίας του στον Πυργετό, αλλά και τι του έλεγε ο Αλέξης Κούγιας όταν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, ήταν μεγαλομέτοχος της ηπειρωτικής ομάδας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του τεχνικού του Πλατανιά:

«Γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια φέτος στον Πλατανιά σε μια χρονιά που η ομάδα υποβιβάστηκε από την Super League, έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, είμαστε ψηλά, αυτοσκοπός δεν είναι η άνοδος αλλά να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε κάθε Κυριακή και όπου βγει η όλη προσπάθειά μας. Είμαστε μια νεανική ομάδα με μ.ο. ηλικίας 23 έτη».

Σε ερώτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Πλατανιά και αν τον έκανε εκείνος είπε:

«Όχι δεν τον έκανα εγώ τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Εγώ ανέλαβα τον Πλατανιά λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα στη θέση του Πάολο Κάμπος καθότι ήμουν βοηθός προπονητή στον ΑΟΧ/Κισσαμικό».

Σε ερώτηση για το ότι η ομάδα είναι ψηλά και αν θα διεκδικήσει και την άνοδο απάντησε:

«Εννοείται, αν είμαστε ψηλά και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε την άνοδο στη Super League. Αλλά δεν υπάρχει καθόλου πίεση και καθόλου άγχος, θέλουμε να είμαστε ψηλά, αλλά όπως είπα και πριν δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος».

Σε ερώτηση για το ποια ομάδα βλέπει αυτός για πρώτο φαβορί για την άνοδο ανέφερε:

«Ο Βόλος έχει ήδη πάρει μια διαφορά και έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την άνοδο. Βέβαια πήρε και ένα ματς στα χαρτιά (σ.σ. με Δόξα Δράμας) και σίγουρα παίζει και αυτό ρόλο. Έχει μία πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι τέτοια που να δικαιολογεί την μεγάλη διαφορά βαθμολογικά. Πάντως είναι το πρώτο φαβορί».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε:

«Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι βρίσκεται συνέχεια πίσω στο σκορ κι αναγκάζεται να κυνηγά τα ματς. Αυτό που είδα έχοντας δει τρία με τέσσερα ματς, όλα στην αρχή είδα ότι η ομάδα δεν είναι όπως άλλα χρόνια. Η ουσία είναι ότι το Σάββατο έχει έναν τελικό με τον Απόλλωνα και πρέπει να το πάρει».

Σε ερώτηση να τερματίσει ο ΠΑΣ στην 13η θέση και ο Πλατανιάς στην 2η που θα σημαίνει αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων είπε:

«Αν θέλει ο Θεός να γίνει κάτι τέτοιο, κάποιος λόγος θα υπάρχει».

Σε ερώτηση για τον προσεχή αντίπαλο του Πλατανιά, τον Απόλλωνα Λάρισας και την μέχρι τώρα πορεία του ανέφερε:

«Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλούς Βραζιλιάνους, αλλά δεν θεωρώ εγώ προσωπικά ότι αυτό είναι το δυνατό τους σημείο. Κατά τη γνώμη μου το δυνατό σημείο του Απόλλωνα είναι η άμυνα, η καλή οργάνωση στην άμυνα όπου μέσα από αυτό με κάποιες ατομικές ενέργειες, βγαίνουν μπροστά και σε συνδυασμό με την ποιότητα του από την μέση και μπροστά μπορούν να κάνουν την ζημιά στον αντίπαλο. Αυτό θα προσέξω εγώ σαν προπονητής του Πλατανιά, μακάρι να μπορέσω να το εξουδετερώσω και μακάρι να κερδίσουμε. Είναι ένα δύσκολο ματς, ο Απόλλωνας έχει κάνει ουκ ολίγες ζημιές, ευελπιστώ όμως να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για το ότι ...έπαιζε μπάλα και εκτός γηπέδων δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το πιο όμορφο θηλυκό είναι η μπάλα».

Τέλος σε ερώτηση για την μικρή παρουσία του στον Πυργετό είπε:

«Ναι αγωνίστηκα εκεί για τρεις μήνες, αλλά δεν έπαιξα παρά μόλις σε 3-4 παιχνίδια, στην πάλαι ποτέ Δ' Εθνική, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Πιο πριν έπαιζα στην Καβάλα που ήταν και η τελευταία μου ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο και θυμάμαι που μου έλεγε ο συγχωρεμένος Μάκης Ψωμιάδης να σταματήσω και να αναλάβω πόστο στην ομάδα. Όμως εγώ άντεχα, ενώ κάτι τέτοιο μου είχε πει και ο Αλέξης Κούγιας όταν ήταν στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως το έλεγε και στον Γιάννη Μπελά, να σταματήσουμε την μπάλα και να αναλάβουμε εγώ τεχνικός διευθυντής και ο Γιάννης κάποιο άλλο πόστο».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ