Βαθμολογία

Χωρίς αύριο ο Παναθηναϊκός, για υπέρβαση ο Ολυμπιακός

Τους αγώνες τους για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκα δίνουν σήμερα (24/1) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που αντιμετωπίζουν εκτός έδρας Μακάμπι και Φενέρ αντίστοιχα.

Εν αντιθέσει με τις άλλες αγωνιστικές, την συγκεκριμένη οι αιώνιοι παίζουν την ίδια μέρα δίνοντας μάλιστα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία ψάχνουν νίκη και υπέρβαση.

Ο μεν Παναθηναϊκός δίνει αγώνα δίχως αύριο στο Ισραήλ (21:30 Novasports 1) καθώς μετά την ήττα στο Κάουνας τα περιθώρια έχουν στενέψει ακόμα περισσότερο αναφορικά με την είσοδό του στην οκτάδα. Το «τριφύλλι» θέλει μόνο τη νίκη καθώς βρίσκεται στο 8-11, όπως και η Μακάμπι, ήτοι αν ηττηθεί σήμερα τότε θα έχει παρά μόνο μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης. Σε περίπτωση νίκης και εν μέσω των αγωνιστικών προβλημάτων, η ομάδα του Πιτίνο θα πάρει και ψυχολογία για να δώσει τη μάχη της.

Αγωνιστικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν μπορει να υπολογίζει στον Νίκο Παππά που υπέστη ρήξη χιαστού κατά την χθεσινή (23/1) προπόνηση με τον Έλληνα γκαρντ να χάνει όλη την σεζόν, ενώ εκτός θα είναι σε ακόμα ένα παιχνίδι ο τραυματίας Κιθ Λάνγκφορντ και ο Στεφάν Λάσμε που δεν είναι στα πλάνα του Αμερικανού τεχνικού. Αντίθετα ετοιμοπόλεμος είναι ο Άντριαν Πέιν που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο, ενώ στην αποστολή είναι και ο Ίαν Βουγιούκας.

Ο δε Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Πόλη την Φενέρ (19:30 Novasports 2), πρωτοπόρο στην διοργάνωση και μεγάλο φαβορί για την πρωτιά, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να ψάχνει την υπέρβαση. Η Φενέρ με ρεκόρ 17-2 είναι στη πρώτη θέση και εκεί θέλει να μείνει, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παρουσιάζει μια απίστευτη αγωνιστική σταθερότητα, παίζοντας πολύ καλό και δημιουργικό μπάσκετ κάτι που θέλουν να συνεχιστεί. Ο Ολυμπιακός θα δώσει την μάχη του χωρίς άγχος καθώς μιλάμε για ένα ματς που η ήττα είναι εντός προγράμματος, όμως άπαντες στην ομάδα θα παλέψουν για την υπέρβαση.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο 12-7 και αν πετύχουν ότι και πέρσι που νίκησαν τότε θα έχουν ακόμα περισσότερες ελπίδες για είσοδο στην τετράδα, αν και όπως είπαμε και η ήττα θεωρείται εντός προγράμματος, αρκεί οι "ερυθρόλευκοι" να πάρουν στη συνέχεια τα ματς που πρέπει. Αν οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπουν στην τετράδα θα θελήσουν να πάνε στο 5 της κατάταξης. Αγωνιστικά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19:30 Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός: Novasports 2

21:30 Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Novasports 1