Βαθμολογία

Για ανατροπή ο Παναθηναϊκός, η μάχη της Κρήτης

Με τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα (24/1) η φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδος εκεί που θα γίνουν γνωστές οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν στη προημιτελική φάση του θεσμού.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμία στις 19:30, ενώ νωρίτερα στις 17:15 και πιο συγκεκριμένα στο Γεντί Κουλέ θα έχουμε την "μάχη της Κρήτης" ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη σε δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια.

Στις 19:30 λοιπόν στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, των μηδέν νικών μέσα στο 2019, ψάχνει την εξιλέωσή του απέναντι στους Φθιώτες στη ρεβάνς του 1-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Λαμίας. Οι "πράσινοι" του Γιώργου Δώνη δεν θέλουν να την ...πατήσουν δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Λαμία και ψάχνουν τη πρώτη νίκη τους στο νέο έτος, με διαφορά δύο τερμάτων και άνω προκειμένου να προκριθούν στους "8" και να πάρουν ...εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό. Η Λαμία θα κατέβει στο Μαρούσι με στόχο να υπερασπιστεί το 1-0 ήτοι να πετύχει δεύτερη σερί σεζόν την έκπληξη και να αποκλείσει το "τριφύλλι". Η ομάδα του Μάκη Χάβου, που έχει πάντως το πρωτάθλημα προτεραιότητα, προκρίνεται με νίκη, ισοπαλία και ήττα με ένα γκολ, αρκεί να σκοράρει.

Νωρίτερα στις 17:15 στο Γεντί Κουλέ ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Εργοτέλη στην κρητική μονομαχία, στη ρεβάνς του 1-1 από το Παγκρήτιο. Το 1-1 έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς στους δύο σύντεκνους και η σημερινή ρεβάνς θα κρίνει το ποια ομάδα θα προκριθεί στα προημιτελικά. Θα είναι ο ΟΦΗ; που παράλληλα δίνει την μάχη παραμονής στη Super League, ή θα είναι ο Εργοτέλης; που αν προκριθεί θα έχει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Football League, μετά τον αποκλεισμό της Παναχαϊκής και του ΑΟΧ/Κισσαμικού. Οι "μελανόλευκοι", που αναζητούν και προπονητή, προκρίνονται με νίκη και λευκή ισοπαλία, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου θα βρεθεί στους "8" με νίκη και ισοπαλία με 2-2 και άνω.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

17:15 ΟΦΗ - Εργοτέλης: Cosmote Sport 2

19:30 Παναθηναϊκός - Λαμία: Cosmote Sport 1