Βαθμολογία

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, επικράτησαν την Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 σκορ της Ξάνθης, κι έτσι δύο εβδομάδες, μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0) απέναντι στους Ακρίτες στα «Πηγάδια», πήραν το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος άσος σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ των Πειραιωτών (29', 61'), βάζοντας έτσι την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του. Για τους Πειραιώτες σκόραρε επίσης ο Χασάν (52'), ενώ το γκολ με το οποίο μείωσαν το σκορ οι Ακρίτες το πέτυχε στο 75' ο Κάστρο με εύστοχη εκτέλεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημερινό ματς ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό έκανε ο Σολδάνο, δείχνοντας ότι όταν είναι απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά είναι σε θέση να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο, Φορτούνης (58' Λάζαρος), Γκιγιέρμε (55' Μπουχαλάκης), Γ. Μασούρας, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης και Ποντένσε (64' Σολδάνο).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (46' Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56' λ.τρ. Σοφιάν Καντά), Κάστρο (68' Ντιρεστάμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά.