Βαθμολογία

Τσιτσιπάς: «Ζω το όνειρό μου»

Το όνειρό του ζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το νέο θρίαμβό στο αυστραλιανό open και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνουά με τη νίκη κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε με δηλώσεις του ότι ζει το όνειρό του για το οποίο δούλευε και δουλεύει σκληρά και χαρακτήρισε δύσκολη τη σημερινή (22/1) νίκη του κόντρα στον Μπαουτίστα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τρόπο που έφτασε στην επικράτηση, ενώ σε ερώτηση για τον αντίπαλό του στα ημιτελικά δήλωσε ότι ο Τιαφόε μπορεί να κάνει την έκπληξη κόντρα στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ράφα Ναδάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τσιτσιπά:

«Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι. Απλώς ζω το όνειρό μου, αυτό για το οποίο δούλευα και δουλεύω πολύ σκληρά. Ξέρω ότι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Είχα πει ότι ήθελα φέτος ημιτελικά ενός Grand Slam και θεώρησαν ότι είμαι τρελός. Είναι πραγματικό. Συνέβη μόλις.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ήρθε δύσκολα η νίκη επί του Ισπανού ανέφερε:

«Δεν μπορεί ποτέ να είναι εύκολο ποτέ κόντρα στον Μπαουτίστα».

Για την πρόκληση που είχε μπροστά του και τον τρόπο που έφτασε στην επικράτηση:

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Όπως είδα και στα social media γινόταν ένας πανικός. Δεν είναι συγκεκριμένος ο τρόπος που κέρδισα. Όσο περνούσε η ώρα θα έβρισκα τις λύσεις. Ήθελα να πιέζω, να επιστρέφω καλά. Είχα καλό ξεκίνημα στο τάι μπρέικ, το κέρδισα χάρη στην απόδοσή μου. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μείνω συγκεντρωμένος στη συνέχεια, στο επόμενο παιχνίδι».

Για το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει:

«Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι, θα το παρακολουθήσω. Μπορεί ο Τιαφόε να κάνει την έκπληξη. Είμαι έτοιμος για πολύ δύσκολη μάχη, με όποιον επικρατήσει».