Βαθμολογία

Παραίτηση Γιαμουρίδη στην ΑΠΕΛ!

Σε πολύ δύσκολη θέση έρχεται πλέον η ΑΠΕ Λαγκαδά, μια μέρα μετά την ήττα από τον ΠΑΟ Κουφαλίων. Σε συνάντηση που είχε η διοίκηση με τον προπονητή, Ιερόθεο Γιαμουρίδη, του διεμήνυσε οτι δεν μπορεί να “περπατήσει” το πλάνο σωτηρίας που εκπόνησαν από κοινού, για μεταγραφές και παραμονή του κορμού, με στόχο να εξαντληθούν οι πιθανότητες σωτηρίας. Ουσιαστικά, αλλάζει η πλεύση και η ρότα, με το μπάτζετ να πέφτει αισθητά.

Ο Γιαμουρίδης παραιτείται από τους “κυανόλευκους”, αφού δεν θέλει να μείνει με αυτές τις συνθήκες, ενώ η πλειοψηφία των έμπειρων παικτών θα αποδεσμευτεί. Επίσης, ματαιώνονται οι προφορικές συμφωνίες για τη μεταγραφή των Κώστα Καρασταύρου και Γιώργου Νικολίτσα.

Ουσιαστικά, η ομάδα θα πορευτεί με νεαρούς παίκτες, κυρίως από την Κ17, κάτι σαν… λευκή πετσέτα. Αυτό θα φιξαριστεί επίσημα προσεχώς, σε έκτακτο Δ.Σ. ή γενική συνέλευση, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα πρόωρης αποχώρησης από το πρωτάθλημα (να μην “βγει” δηλαδή η χρονιά), κάτι που προς το παρόν δεν υφίσταται. Συνεπώς, αναζητείται προπονητής και παίκτες μικρής ηλικίας και χαμηλού κόστους, χωρίς μεγάλη πίεση για τη συνέχεια των αγώνων. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗ: «ΔΕΝ ΕΚΠΟΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ»

Αναλυτικά, η επιστολή αποχώρησης του Ιερόθεου Γιαμουρίδη: «Τον τελευταίο καιρό η ΑΠΕΛ έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Τοτε κάποιοι ανθρωποι που αγαπούν την ΑΠΕΛ θυσιάζονται για την ΑΠΕΛ κάνουν τα πάντα για την ΑΠΕΛ μου ζήτησαν να βοηθήσω στην προσπάθεια ανασύνταξης και σωτηρίας της ομάδος. Με δεδομένη την αγάπη μου για την ομάδα και βλεποντας την αγωνία στα πρόσωπα τους, αποφάσισα να δεχθώ την πρόκληση γιατί πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό ήταν εφικτό. Στο διάστημα αυτό και εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αντιστρεψουμε το ψυχολογικά αρνητικό κλίμα που υπήρχε αλλά και την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας.

Μου ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες ότι το πλάνο που εκπονήσαμε δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί παρουσιάστηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια (κυρίως οικονομικά και δεν μιλάω για το προπονητικό τημ το οποίο ήταν εξασφαλισμένο ) και ότι το μέλλον της ομάδος είναι αβέβαιο.Ηταν φυσικό επακόλουθο η αποχώρηση από την ομάδα η δική μου και των συνεργατών μου. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, ήξερα τους κινδύνους που υπηρχαν, αντιθέτως μάλιστα θέλω να τους επαινέσω για την εντιμότητα τους και την ξεκάθαρη στάση τους και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλό κουράγιο. ΥΣ. Η πιο μεγάλη δόξα δεν είναι να παραμένεις όρθιος αλλά να ξανασηκωνεσαι οταν πέφτεις!! ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ Φιλόσοφος».