Βαθμολογία

Δυνατό παιχνίδι χωρίς γκολ στην Φαλάνη (PICS)

Ένα δυνατό παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή (20/1) στο γήπεδο της Φαλάνης ανάμεσα στην τοπική ομάδα, τον Φαλανιακό και τον Τύρναβο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ και ταυτόχρονα οι δύο σύλλογοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες αφού στο 67′ αποβλήθηκαν οι Πάτσης Σ. (Τύρναβος 2005) και Τσιάκος Κ. (Φαλανιακός). Στη συγκεκριμένη φάση υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών και τετράλεπτη καθυστέρηση μέχρι να ηρεμίσουν τα πνεύματα από τους ψυχραιμότερους.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής οι ομάδες επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά σπατάλησε ουσιαστικά ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς να εμφανιστεί με το σύνηθες πρόσωπο και στην επανάληψη η αγωνία τους κυρίεψε και το «καθαρό» μυαλό έλειπε.

Η φάση του 67’ ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού σε εκείνο το σημείο «άναψαν τα αίματα» χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι στο παιχνίδι που μέχρι τότε ήταν πολύ ήρεμο.

Σε κάθε περίπτωση ο Φαλανιακός δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και το «καμπανάκι χτύπησε» ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη ο Τύρναβος παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ένας βαθμός για τον Τύρναβο που θα είναι οδηγός για τα επόμενα παιχνίδια του ώστε να ανακάμψει στο δεύτερο γύρο.

Στο 9’ κόρνερ του Τσιάκου, την κεφαλιά ο Λυγούρας Β., εντυπωσιακή η απόκρουση του Χαλκιά. Στο 25’ ο Τσιάκος από δεξιά έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 52’ την κεφαλιά πήρε ο Σούλι ύστερα από φάουλ με τον Χαλκιά να μπλοκάρει ξανά. Τρία λεπτά μετά ο Τύρναβος  έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Νταναβάρας βρέθηκε απέναντι από τον Μάλτζαρη με τον τελευταίο να διώχνει εντυπωσιακά.

Για να φτάσουμε στην επίμαχη φάση με τον διαιτητή Χήτο να δείχνει την κόκκινη κάρτα στους Πατσή και Τσιάκο σε μία ανύποπτη φάση. Οι άνθρωποι του Φαλανιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι’ αυτή την εξέλιξη.

Στο 67’ ο Μπάκος Γ. βρέθηκε απέναντι από τον τέρμα της Φαλάνης, ο Μάλτζαρης μπλόκαρε και πάλι σωτήρια. Τελευταία φάση για τον Φαλανιακό σημειώθηκε στο 75’ όταν ο Λεσάϊ βρέθηκε εκτός περιοχής, έκανε το σουτ όμως ο Χαλκιάς ήταν και πάλι εκεί.

Για να φτάσουμε στο 85’ όταν ο Μπάκος Γ. έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Τύρναβο, όταν από αριστερά μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μάλτζαρης Β., Παππάς Σ. (78′ Πανταζής Η.), Μάνικος Ε. (57′ Λυγούρας Χ.), Σούλι Κ., Φλώρος Β., Λυγούρας Β., Πανταζής Γ., Μαχαίρας Κ., Ιωαννίδης Σ., Τσιάκος Κ., Λεσάι Γ.

Τύρναβος 2005 (Βαγγέλης Τζιόλας): Χαλκιάς Α., Πατσής Σ., Κόκκας Β., Δασκαλόπουλος Κ., Πρατσίλας Β.(46′ λ.τ. Αυλογιάρης Μ.), Καρράς Λ., Ντουνούδης Γ., Μπάκος Κ. (88′ Τσέζμα Α.), Κατσάρος Ν., Νταναβάρας Δ., Μπάκος Ι.

Διαιτητής: Χήτος Ν., Α’ Βοηθός: Χασιώτης Α.  Β’ Βοηθός: Σκυβαλίδας Δ.