Βαθμολογία

Ο Φορτομάρης παρέσυρε τον Ηρακλή στη νίκη (PICS)

Δαμασιακός και Ηρακλής Λάρισας αναμετρήθηκαν την Κυριακή (20/1) στο γήπεδο του Δαμασίου με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στο 2019. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε με τα γκολ των Κακαβίτση Γ. 59′ και Φορτομάρη Ν. στο 92’.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ένα μέτριο παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή που διεκδικεί την άνοδο και τον Δαμασιακό που θέλει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Δαμασιακού.

Στην επανάληψη στο 59’ κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ μετά την είσοδο του Φορτομάρη που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή αφού έβγαλε την ασίστ για το 0-1 στον Κακαβίτση και σημείωσε και το 0-2 όπου «κλείδωσε» τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Δαμασιακός πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση και θα μπορούσε να το πετύχει στο 75’. Στο 16’ φάουλ του Χριστίδη η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά μετά πολύ καλό σουτ του Νάτση με υπερένταση έβγαλε σε κόρνερ ο Καραναστάσης.

Στο 23’ ο Μουσιάρης πήρε τη μπάλα από τον αμυντικό, έβγαλε τη σέντρα για τον Αμπατζίδη μέσα στη περιοχή, έκανε το σουτ έδιωξαν σωτήρια οι αμυντικοί. Στο 24’ σουτ καλό του Ιωαννίδη η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Καραναστάση. Στο 59’ μπαλιά – τρύπα του Χριστίδη για τον Φορτομάρη μέσα στην περιοχή, αυτός βρήκε τον Κακαβίτση στο πίσω δοκάρι και με πλασέ ο έμπειρος φορ έκανε το 0-1.

Στο 64’ πολύ καλό σουτ του Νάστα, έδιωξε σωτήρια με τις γροθιές ο Βλιώρας. Στο 75’ υπέροχη σέντρα του Γεωργατζιά στην «καρδιά» της άμυνας του Ηρακλή, το πλασέ έκανε ο Σουγλής, έδιωξαν προσωρινά οι αμυντικοί, στη συνέχεια ο Γκαντρής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και οι αμυντικοί του Ηρακλή έδιωξαν σε κόρνερ.

Στο 92’ ύστερα από την εξαιρετική ασίστ του Φώτου, ο Φορτομάρης με καταπληκτικό σουτ χαμηλά στη γωνία διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Δαμασιακός (Χρήστος Λόλας): Βλιώρας Δ., Δούκας Ε., Ιωαννίδης Ι., Γεωργατζιάς Γ., Ντόκος Χ., Μπακαϊμης Α., Νάτσης Χ., Γκαντρής Μ., Μούσιαρης Δ., Αμπατζίδης Α. (73′ Χασιώτης Ι.), Σουγλής Κ. (89′ Αγραφιώτης Θ.).

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Καραναστάσης Π., Λάμπρου Χ. (56′ Φορτομάρης Ν.), Γιαννακόπουλος Α., Ψωμολιάς Π., Ντιντής Α. (46′ Δολιάνης Α.), Μανιώτης Α., Γκιουρσάνης Η., Νάστας Α., Ζαφειρίου Σ., Χριστίδης Ι. (81′ Φώτος Γ.), Κακαβίτσης Γ. (90′ Ραχής Κ.).

Διαιτητής: Καρακώστας Α., Α’ Βοηθός: Κοτούμπας Δ.  Β’ Βοηθός: Γκαρέλης Κ.