Βαθμολογία

Κακό θέαμα, πόντος για ΑΕΛ, 0-0 με Άρη

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Άρη στο AEL FC ARENA το απόγευμα της Κυριακής (20/1) για την 17η αγωνιστική της Super League.

Ένα ματς πολύ κακό με ελάχιστες καλές στιγμές και το οποίο δεν έφυγε τελικώς από την ισοπαλία, με το 0-0 να αποτελεί δίκαια το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ανασταλτικός παράγοντας και για τις δύο ομάδες ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λάρισας.

Κακά τα ψέματα δύο πολύ καλές ομάδες που έχουν σκοπό να παράξουν φάσεις και να παίξουν ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαν να το κάνουν σε έναν τόσο κακό αγωνιστικό χώρο και μοιραία το ματς έμεινε στη λευκή ισοπαλία, αποτέλεσμα που φέρνει την ΑΕΛ στους 19 βαθμούς και στο +8 από την 14η Λαμία, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο (σ.σ. παίζει αύριο με Παναθηναϊκό), ενώ ο Άρης έφτασε τους 23 και είναι πέμπτος ισόβαθμος με το «τριφύλλι» που όπως είπαμε αγωνίζεται στη Λαμία.

Αρκετά κακό το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους στη Λάρισα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 15' και ανήκε στην ΑΕΛ με τον Μπαργκάν, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 27' όμως η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Κουέστα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντιγκινί έχασε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.

Στην επανάληψη το θέαμα έγινε ακόμα χειρότερο και θα φτάσουμε στο 70!!! για να δούμε φάση στην αναμέτρηση με το δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς και τον Άρη να απαντά με την ευκαιρία του Ντιγκινί. Και μετά τέλος. Οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα τόσο δεν μπορούσαν να παράξουν φάσεις και μοιραία το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Καστοριανού ρέφερι Φώτη Φωτιάδη.

Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 15' για να δούμε καλή στιγμή στο ματς όταν ο Μπαργκάν από πλευράς ΑΕΛ έκανε ωραία κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Στο 24' η πρώτη απειλή από πλευράς Άρη με τον Ματέο Γκαρσία να κάνει σουτ εκτός περιοχής, το οποίο όμως κόντραρε με συνέπεια η μπάλα να μπλοκαριστεί εύκολα από τον Κρίστινσον.

Τρία λεπτά αργότερα εξαιρετική ευκαιρία για την ΑΕΛ να κάνει το 1-0 όταν ο Μπαργκάν έκανε κεφαλιά με τον Κουέστα να διώχνει εντυπωσιακά παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του και θα μπορούσε να τον ξεγελάσει. Στην εξέλιξη της φάσης μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του Παντελίδη να «παγώσει» το ARENA, όταν μετά από αντεπίθεση ο Ντιγκινί βγήκε τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον τον οποίο πλάσαρε, όμως ως από μηχανής Θεός ο Γκόλιας πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε πάλι με την ένταση να κάνει την εμφάνισή της στο 43' όταν ο Βέλεθ έπεσε εύκολα στην περιοχή της ΑΕΛ και ενώ εν συνεχεία ο Ντιγκινί παρότι έκανε χέρι δεν είδε την κίτρινη κάρτα. Η ένταση συνεχίστηκε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους σε κερδισμένο φάουλ υπέρ των «βυσσινί» το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον ρέφερι Φωτιάδη πάντως να μην δείχνει καμία κάρτα σε παίκτες των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Ιντζόγλου να μπαίνει στο ματς αντί του Βέλεθ και ενώ στο πρώτο μέρος ο Τζανακάκης είχε αντικαταστήσει τον Κωνσταντινίδη που υπέστη συνδεσμική κάκωση στο δεξί του γόνατο. Από την πλευρά της ΑΕΛ, ο Φέστα έκανε τη πρώτη του κίνηση με την είσοδο του Σικάβκα αντί του κουρασμένου Μπαργκάν.

Θα χρειαστεί να περάσουν 25 λεπτά αγώνα για να δούμε φάση και αυτή ανήκε στην ΑΕΛ όταν στο 70' ο Καρανίκας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα με τον Δεληζήση να μην διώχνει σωστά και τον Μιλοσάβλιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά, παρότι αμαρκάριστος, στέλνοντας όμως την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κουέστα. Ο Άρης ...απάντησε στο 77' όταν ο Ντιγκινί με κεφαλιά, ύστερα από ωραία σέντρα του Κόρχουτ, ανάγκασε τον Κρίστινσον να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 83' η ΑΕΛ και ενώ ο Τζιανλούκα Φέστα είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα τον Ακόστα με σκοπό να φρεσκάρει την ομάδα, απείλησε με τον Ντέλετιτς να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Γιακιμόφσκι από τα αριστερά αλλά την μπάλα να περνά άουτ. Στο ίδιο λεπτό και η τρίτη αλλαγή του Άρη με τον Παυλίδη να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κόρχουτ που έκανε το ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς. Τελευταία αλλαγή και για την ΑΕΛ στο 88' με τον Πίτι να μπαίνει στο ματς αντί του Νούνιτς.

Διαιτησία: Φωτιάδης (Σάββας, Μεϊντάνας)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Μπαργκάν (68' Σικάφκα), Σεσέροβιτς (80' Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Νούνιτς (88' Πίτι).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (34' λ.τ. Τζανακάκης), Δεληζήσης, Βέλεθ (46' λ.τ. Ιντζόγλου), Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια, Γκαρσία, Μαρτίνεθ, Κόρχουτ (83' Παυλίδης), Ντιγκινί.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ