Βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε σήμερα (19/1) ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε στα Γιάννενα τον αξιόμαχο ΠΑΣ με 2-1 στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής.

Νίκη που φέρνει τους Πειραιώτες στους 36 βαθμούς και προσωρινά στο -5 από τον ΠΑΟΚ (σ.σ. παίζει στις 19:30 με Πανιώνιο) στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ με την ήττα αυτή παρέμεινε στους 14 πόντους στη μάχη για την σωτηρία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά, σε ένα ματς που μπήκαν δύο αυτογκόλ, ενώ και τα τρία τέρματα επετεύχθησαν στο πρώτο ημίχρονο, όπως συνέβη και στο τελευταίο ματς της ομάδας του Γιάννη Πετράκη κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας, στην ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0.

Μόλις στο 7' ο Φορτούνης άδειασε ιδανικά Αποστολόπουλο και Μπουκουβάλα με τον Έλληνα διεθνή να κάνει τη σέντρα και τον Σκόνδρα με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Η απάντηση του ΠΑΣ δεν άργησε να έρθει και ήταν πάλι με αυτογκόλ.

Ύστερα από φάση διαρκείας και λάθος του Μπουχαλάκη ο Νικολιάς έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Βούκοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα και κατέχει τον διόλου τιμητικό τίτλο του να έχει πετύχει τρία (!!!) αυτογκόλ στα φετινά ματς καθώς είχαν προηγηθεί αυτά με ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Παρά τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων μετά το 1-1 ο Ολυμπιακός χτύπησε σε καίριο σημείο λίγο πριν το ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 37' όταν ο Ποντένσε με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που έμελλε να μην αλλάξει μέχρι το φινάλε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83' Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65' Αθανασιάδης), Παμλίδης (80' Ξύδας), Κρίσμαν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (86' Νάτχο), Ποντένσε (90+2 Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71' Χασάν).