Βαθμολογία

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο Γιώργος Τζώρτζης. Ο εκλιπών ηθοποιός είχε μακρά πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου είχε και τον τίτλο του γόη και στο θέατρο.

Παράλληλα, συμμετείχε σε αρκετές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ξεκινώντας από τον «Άγνωστο Πόλεμο», ενώ αργότερα έπαιξε και στη «Λάμψη», ενώ έκλεισε τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Αννα Συνοδινού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961. Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με τον θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτή στον θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του - και μητέρα της κόρης του Ευγενίας - Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το "όνειρο"» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ' αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Eνας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Oμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)

«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής» (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)

«Και δειλός και τολμηρός» (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)