Βαθμολογία

Καμμένος: «Οι ΑΝ.ΕΛ. αποχωρούν από την κυβέρνηση»

Η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε την οριστική ρήξη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., με τους τελευταίους να αποχωρούν από την κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη 47λεπτη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Κυριακής (13/1).

Όπως δήλωσε, θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση πέτυχε τον στόχο της όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια, όμως στο θέμα της Μακεδονίας δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων. Ο ίδιος, επίσης, παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Αναλυτικά η δήλωση του Καμμένου μετά το ραντεβού: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝ.ΕΛ. αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς επίμονα για το αν άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, δεν θέλησε να απαντήσει, αρκούμενος να πει μόνο ένα: «Ηρεμήστε». Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. στις 12.00 της Κυριακής σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.