Βαθμολογία

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Μπορεί με τη στάση του στη συνάντηση με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων να έδειξε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το Υπουργείο, αλλά ο Πάνος Κλαμμένος ακολούθησε άλλη γραμμή την Παρασκευή (11/1).

Συγκεκριμένα, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τότε ο Καμμένος ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε εκταιλώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια».

Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τη στάση της για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο Καμμένος θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα, σε ένα ραντεβού καθοριστικό για την πορεία της συγκυβέρνησης.