Βαθμολογία

Μαθητής έσπασε το πόδι του λόγω πάγου

Ατύχημα σε σχολείο του Ευόσμου λόγω της χιονόπτωσης. Ένας 14χρονος μαθητής του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου γλίστρησε την Τετάρτη (9/1) στη διάρκεια του διαλείμματος στην παγωμένη αυλή και έσπασε το πόδι του.

Ο μαθητής διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και εισήχθη για να χειρουργηθεί, καθώς υπέστη αποκόλληση γονάτου. Ο πατέρας του είναι έξαλλος και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

«Επανέφεραν με τεχνητά μέσα και εξαρτήματα το γόνατο στη θέση του. Το σχολείο λειτούργησε με εντολή αόρατης κακής δύναμης και ήταν δεδομένο ότι υπήρχε πρόβλημα στο σχολείο.

Έπρεπε να είχαν μεριμνήσει από πλευράς δήμου και σχολείου να υπάρχει αλάτι ή τουλάχιστον να κρατήσουν τα παιδιά μέσα στα διαλείμματα. Οπωσδήποτε θα κινηθώ νομικά. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν ευθύνες τρίτων. Δεν θέλω να υπάρξουν άλλοι γονείς σαν κι εμένα κι άλλα παιδιά σαν τον Ζαχαρία», είπε στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Νικολαΐδης, δήλωσε ότι ακολούθησε όλα όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας: «Ο δήμος έπρεπε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά. Από τη στιγμή που τα άνοιξε κάναμε ότι έπρεπε για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Είπαμε στους μαθητές να μη βγούνε στην αυλή στα διαλείμματα. Δεν μπορείς, όμως, να κρατήσεις 500 μαθητές στις αίθουσες. Κάποιοι δεν μας άκουσαν και βγήκαν έξω. Ο δήμος είχε ρίξει αλάτι στα σκαλιά όμως υπήρχαν σημεία στην αυλή που είχαν πάγο.

Όταν έγινε το κακό ενημέρωσα τους γονείς και έστειλα μια καθηγήτρια μαζί με τον μαθητή για να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη, όμως, θα μπορούσε να συμβεί και περιμετρικά του σχολείου λόγω του πάγου που υπήρχε στο πεζοδρόμιο». Όπως αποφασίστηκε, τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστά και την Παρασκευή (11/1).