Βαθμολογία

Μητσοτάκης: «Όλο και πιο επικίνδυνη η κυβέρνηση...»

Το «παρών» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έδωσε την Τετάρτη (9/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του κόμματος να ζητά και πάλι εκλογές.

«Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα του να φύγει. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται.

Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Μιλώ και για διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που θα αναλάβουν τις εκλογές. Θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες, οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Επίσης, είπε: «Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός. Και η χώρα θα αποκτήσει αυτό που χρειάζεται: ισχυρή κυβέρνηση. Έμαθα ότι ακυρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Δεν μπορούν να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor.

Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Ο πρωθυπουργός ή θα προσέλθει στην Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από μία κυβέρνηση κουρελού».