Βαθμολογία

Αυλαία με τέσσερα ματς

Ξεκινάει σήμερα (8/1) η φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδος με τέσσερις αναμετρήσεις, οι πρώτες της φάσης αυτής με φόντο τα προημιτελικά του θεσμού.

Τέσσερα παιχνίδια με ξεχωριστό ενδιαφέρον που αναμένονται με ενδιαφέρον στη μάχη για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό της χώρας μας, ενώ τα άλλα τέσσερα ματς θα λάβουν χώρα αύριο (9/1) και μεθαύριο (10/1).

Βατό θεωρητικά το έργο του κατόχου του θεσμού ΠΑΟΚ καθώς αντιμετωπίζει την μία από τις τρεις ομάδες της Football League, την Παναχαϊκή στη Πάτρα στις 17:00 και θέλει να καθαρίσει από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση ήτοι θα επιδιώξει τη νίκη. Όλα αυτά και στο πλαίσιο της αποχώρησης Πρίγιοβιτς από τον σύλλογο για την Αλ Ιτιχάντ. Από την άλλη οι Πατρινοί του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα επιδιώξουν χωρίς άγχος την έκπληξη.

Ένα τέταρτο αργότερα στα Πηγάδια θα ξεκινήσει η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον πολυνίκη της διοργάνωσης Ολυμπιακό σε ένα ζευγάρι με φαβορί μεν τον Ολυμπιακό, αλλά την ομάδα της Ξάνθης να έχει κάνει κατά το παρελθόν "κηδείες" σε όλες τις μεγάλες ομάδες στο κύπελλο. Κάτι τέτοιο θα επιδιώξει και τώρα απέναντι στους Πειραιώτες οι οποίοι θέλουν να μην την πατήσουν, όπως στις αρχές Δεκέμβρη στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία και να πάρουν τη νίκη.

Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι στα Ιωάννινα θα παίξουν, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος στις 15:00. Το παιχνίδι είναι στον ...αέρα καθώς ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των "Ζωσιμάδων" είναι καλυμμένος με χιόνι, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μέσω ανακοίνωσής της ανέφερε ότι το γήπεδο θα καθαριστεί και ο αγώνας θα γίνει. Όπως και να 'χει μιλάμε για ένα ματς ανάμεσα σε ομάδες Super League, με τους Γιαννιώτες να θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και τους Νεοσμυρνιώτες να στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στη Πλατεία.

Τέλος στο Ηράκλειο στις 19:30 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας θα παίξουν ο Εργοτέλης με τον ΟΦΗ, οι δύο μεγάλες ομάδες της Κρήτης που κάποτε έδιναν παιχνίδια για την μεγάλη κατηγορία. Πλέον ο ΟΦΗ είναι στη μεγάλη κατηγορία, ο Εργοτέλης στη Football League ωστόσο είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν και στον Εργοτέλη θέλουν συνέχεια και στο κύπελλο καθώς είναι κλήρωση στα μέτρα του για πρόκριση, ενώ ο ΟΦΗ θέλει και πρόκριση, αλλά αυτό που τον καίει είναι η εξασφάλιση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος: Cosmote Sport 3

17:00 Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ: Cosmote Sport 1

17:15 Ξάνθη - Ολυμπιακός: Cosmote Sport 2

19:30 Εργοτέλης - ΟΦΗ: Cosmote Sport 1