Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Ο κόσμος ζητά ένα πράγμα, τίτλο...»

Συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του έδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ρασβάν Λουτσέσκου, όπου μίλησε για τον κόσμο του Δικεφάλου ο οποίος του ζητά μόνο ένα πράγμα, τον τίτλο.

Παράλληλα ο Ρουμάνος προπονητής αναφέρθηκε στη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε την χώρα μας γεμάτη ιστορία, νοοτροπία και πολιτισμό, ενώ τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα θέλει πολύ μελέτη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

Για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη:

«Η πόλη δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε μικρή, είναι εύκολο να παρκάρεις και ο κόσμος έχει τη χαρά της ζωής. Τουλάχιστον αυτό είναι που βλέπω όταν περπατούν στο δρόμο, δεν ξέρω τι υπάρχει μέσα στις ψυχές τους, στο σπίτι τους. Μου αρέσει η πόλη και όταν έχω λίγο χρόνο βάζω τα ακουστικά στα αυτιά μου, κάνω τζόκινγκ και αισθάνομαι υπέροχα».

Για το αν του μιλάνε στο δρόμο οι οπαδοί:

«Ναι, αλλά σέβονται την προσωπική μου ζωή. Με χαιρετούν και μου ζητούν συνέχεια ένα πράγμα. Τίτλος, τίτλος, τίτλος».

Για το αν υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει στη Θεσσαλονίκη:

«Δεν μπορώ να το πω. Είμαι ξένος, εργάζομαι εδώ σε μια χώρα γεμάτη ιστορία, νοοτροπία, πολιτισμό. Σημαντικοί άνθρωποι βγήκαν από την Ελλάδα. Είμαι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί. Εγώ, μαζί με το προσωπικό μου, προσπαθούσαμε να φέρουμε ισορροπία στον ΠΑΟΚ, σε κάθε περίπτωση, να μην υπερβούμε τα όρια, να μην ζούμε στα άκρα».

Για το αν έχει δει τα αξιοθέατα στην Ελλάδα:

«Τίποτα. Ούτε όταν ήμουν στην Ξάνθη, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Είμαι 11 μήνες μακριά από το σπίτι μου και όταν είναι η περίοδος των διακοπών επιστρέφω στο Βουκουρέστι. Η σύζυγος μου δεν μένει μαζί μου γιατί έχει δουλειές να τρέξει στο Βουκουρέστι. Όταν βρίσκομαι στην Ρουμανία, θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου στο σπίτι μου. Επίσης έχω δύο κατοικίδια στην Ξάνθη, τα οποία φροντίζω όταν έχω 1-2 ημέρες κενό από τις υποχρεώσεις μου με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν μιλάει καθόλου ελληνικά:

«Δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά. Καταλαβαίνω κάποιες λέξεις, αλλά η ελληνική γλώσσα θέλει μελέτη, χρειάζεται χρόνο για να την μάθεις και εγώ δεν έχω χρόνο. Μια λύση θα ήταν να έχω κάποιον στο σπίτι, αλλά είμαι παντρεμένος…».