Βαθμολογία

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη (pics+video)

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους με τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή των οδηγών. Παράλληλα, ένα όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον κόμβο του Κολυμπαρίου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί μαζί με το όχημά του στα καλάμια.

Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Μάλιστα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και στον Σταλό. Ειδικά στον Σταλό, έπεσε ένας ολόκληρος βράχος στο δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας. Το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παραμένει κλειστό, ενώ μετά την κατολίσθηση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε με θερμική κάμερα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν κάτω από το χώμα είχε εγκλωβιστεί κάποιο αυτοκίνητο.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Περίπου 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία σε όλη την Κρήτη κι επιχείρησε σε περίπου 37 περιστατικά. Κλήθηκε επίσης κι επενέβη σε παροχές βοήθειας σε πολίτες αλλά και σε περιστατικά διάσωσης ζώων. Στο Νομό Ηρακλείου ο Δήμος Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα το Παλαιόκαστρο και η Αμμουδάρα, ήταν οι δύο περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

">http://

πηγή: iefimerida.gr