Βαθμολογία

Σβίγκου: «Καταστροφολογεί ο Σημίτης»

Θέση για τις δηλώσεις του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα θα προσφύγει για νέο δανεισμό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης πήρε την Κυριακή (30/12) η Ράνια Σβίγκου.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για καταστροφολογία και τόνισε πως «η έξοδος από τα μνημόνια είναι πραγματικότητα».

«Όσο κι αν καταστροφολογεί, όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Σημίτης, η έξοδος από τα μνημόνια είναι πραγματικότητα. Η χώρα μας δεν θα μπει σε νέο πρόγραμμα, ούτε θα προσφύγει ξανά σε δανεισμό από τον ESM. Την απάντηση την δίνουν καθημερινά, η πορεία της οικονομίας και οι δηλώσεις των αρμόδιων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ας ασχοληθεί καλύτερα με την πολιτική του αυτοβιογραφία, μήπως καταφέρει να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Διότι, η ισχυρή Ελλάδα του κ. Σημίτη, με τα μεγάλα δημόσια έργα, τις μεγάλες αγορές όπλων και, όπως αποδείχθηκε τελικά, τις μεγάλες μίζες, κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, λίγα μόλις χρόνια αργότερα. Όσες, λοιπόν, συνεντεύξεις αυτοθαυμασμού κι αν δώσει ο πρώην πρωθυπουργός, ούτε η ιστορία αλλάζει, ούτε η μνήμη των πολιτών», έγραψε η Ράνια Σβίγκου.