Βαθμολογία

Ντεμπούτο στα δύσκολα για Πιτίνο

Ο λαός λέει κάθε αρχή και δύσκολη και έτσι ακριβώς είναι τα δεδομένα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και το νέο τεχνικό των εξάκις φορές πρωταθλητών Ευρώπης, Ρικ Πιτίνο.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν σήμερα (28/12 21:00 Novasports 2) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, στο ντεμπούτο του Αμερικάνου προπονητή στον πάγκο, αντί του Τσάβι Πασκουάλ που αποτέλεσε παρελθόν πριν λίγες μέρες.

Δύσκολο ντεμπούτο για τον 66χρονο τεχνικό ο οποίος δεν έχει καν συμπληρώσει τρεις ημέρες στον πάγκο της ομάδας και από ένα εντελώς διαφορετικό μπασκετικό κόσμο, ...εισέρχεται σε έναν άλλον, σαφώς πιο δύσκολο.

Το όνομα του αντιπάλου, ΤΣΣΚΑ, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο και σίγουρα μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά, όμως στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την αλλαγή και να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη που την έχει ανάγκη ο σύλλογος.

Και αγωνιστικά, καθώς αυτή τη στιγμή το «τριφύλλι» βρίσκεται εκτός οκτάδας με ρεκόρ 6-8, αλλά και ψυχολογικά καθώς μια νίκη απέναντι στη μία από τις ομάδες που θα είναι στη πρώτη τριάδα δίνει άλλη ψυχολογία για την έτσι και αλλιώς δύσκολη συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Αγωνιστικά ο Πιτίνο στο ντεμπούτο του δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Κιθ Λάνγκφορντ που θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το επόμενο ματς της Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό στο Πειραιά, ενώ αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς εκτός έδρας κι αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη, ενώ έχει ρεκόρ 11-3 μέχρι στιγμής, με τον προπονητή Δημήτρη Ιτούδη να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.