Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Αΐν 4-1

Η Ρεάλ έκανε πλάκα (4-1) με την Αλ Αΐν και έγινε η μοναδική με τέσσερις κατακτήσει και μάλιστα σε ισάριθμους τελικούς Μουντιάλ Συλλόγων, ξεπερνώντας και την Μπαρτσελόνα.

Σαρώνει τα πάντα. Βασίλισσα αδιαφιλονίκητη στην Ευρώπη και στον κόσμο. Στο δεύτερο κομμάτι είχε μείνει κάπως πίσω από τη μισητή Μπαρτσελόνα. Πλέον όμως την έχει ξεπεράσει κι αυτήν. Η Ρεάλ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αλ Αΐν. Την καθάρισε με το εύκολο 4-1 και κατέκτησε το Μουντιάλ Συλλόγων, γράφοντας ιστορία. Είναι η τέταρτη φορά σε ισάριθμους τελικούς που σηκώνει την παγκόσμια Κούπα και μάλιστα σε διάστημα πέντε ετών, με τις τρεις τελευταίες να είναι διαδοχικές.

Οι οικοδεσπότες ήταν πάντως εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και άγγιξαν το γκολ, με τον Σέρχιο Ράμος να σώζει στη γραμμή πριν σκοράρει ο Κάιο (12'). Και αφού δεν το έβαλαν εκείνοι, πανηγύρισε ο Μόντριτς δύο λεπτά αργότερα, βρίσκοντας δίχτυα με ωραίο φαλτσαριστό. Ολα κύλησαν πιο ήρεμα έκτοτε, ώσπου σε 11 λεπτά στο φινάλε μπήκαν ακόμα τρία γκολ.

Ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά (79') έγινε ο πρώτος αμυντικό στην ιστορία που σκοράρει σε τελικούς, ενώ ο Σιοτάνι με όμορφη κεφαλιά (86') μείωσε για την Αλ Αΐν. Στο 90', σε γύρισμα του Βινίσιους, ο Ναντέρ έβαλε αυτογκόλ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Μερένγκες, που έφτασαν τους 28 διεθνείς τίτλους και έχουν τρεις περισσότερους από την 2η στην παγκόσμια κατάταξη, Μίλαν. Ο Κρόος έγινε ο μόνος με 5 κατακτήσεις (4 Ρεάλ, 1 Μπάγερν) σε Μουντιάλ Συλλόγων/ Διηπειρωτικό!

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Γιορέντε 82' Καζεμίρο), Μόντριτς, Κρόος (72' Θεμπάγιος), Λούκας Βάθκεθ (84' Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά.

Αλ Αΐν (Ζόραν Μάμιτς): Εσα, Αχμάντ (63' Μαντάρ), Φαγιέζ, Αχμέντ, Σιοτάνι, Μ. Αμπντουλραχμάν (65. Α. Αμπντουλραχμάν), Μοχάμαντ, Κάιο, Ντουμπιά, Σαχάτ, Μπεργκ (75' Ναντέρ).