Βαθμολογία

Παπαβασιλείου: «Δείξαμε την ποιότητα και τις δυνατότητές μας»

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε την Πέμπτη (20/12) ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί νίκησαν εντός έδρας με 3-2 τον Άρη και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου ανέφερε πως η ομάδα του έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, δείχνοντας την ποιότητα και τις δυνατότητές της. Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων»:

«Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ξέραμε τον βαθμό δυσκολίας, όμως καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Kαι για μένα είναι σημαντικό να το δείχνουμε απέναντι σε αξιόλογες ομάδες. Μέχρι το 3-0 παίξαμε πολύ καλά, είχαμε την υπομονή να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις. Κάναμε τρία γκολ με ηρεμία και δείξαμε την ποιότητα και τις δυνατότητές μας.

Περάσαμε δύσκολα, γιατί τα τρία τελευταία αποτελέσματα μας πειράξανε πολύ, σε γήπεδα που δεν ήταν για ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να δικαιώνεται το αντιποδόσφαιρο και αυτό που είδαμε στις τελευταίες αγωνιστικές. Αν θέλουμε να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να φτιάξουμε τα γήπεδα. Δεν θα μπούμε σε αυτή την λογική παρότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να προσαρμοστείς στις αντίξοες συνθήκες, όμως διδάσκουμε ένα ποδόσφαιρο που πρέπει να έχεις τον αγωνιστικό χώρο. Τι μπορώ να πω στα παιδιά; Πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με γιόμες; Δεν ξέρω πραγματικά.

Δεν αλλάζουμε την φιλοσοφία μας, δουλεύουμε για να μπορέσουμε αυτό το ποδόσφαιρο που βλέπετε να το κάνουμε καλύτερο και να βοηθήσουμε τα παιδιά να κάνουν βήματα στην καριέρα τους. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και έχουμε δυνατότητες και αυτό το δείξαμε και σήμερα, αλλά και με τον ΠΑΟΚ. Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα, έχουν λείψει αυτά τα παιχνίδια για τον Εργοτέλη».