Βαθμολογία

Για την πρόκριση η ΑΕΛ, δυνατές μάχες σε Κέρκυρα, Βόλο

Με έξι παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα (19/12) η 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος, με το μενού να περιλαμβάνει το ματς της ΑΕΛ, αλλά και δυνατές μονομαχίες σε Κέρκυρα, Βόλο.

Στις 19:30 το ματς της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη, με τα πράγματα να είναι απλά. Οι "βυσσινί" με νίκη ή με ισοπαλία προκρίνονται ως δεύτεροι από τον 8ο όμιλο, ενώ με ήττα προκρίνεται η ομάδα της συμπρωτεύουσας επίσης ως δεύτερη πίσω από τον Πανιώνιο.

Στον 7ο όμιλο στις 15:00 θα γίνουν τα ματς Κέρκυρα - ΟΦΗ και Νίκη Βόλου - Ξάνθη εκεί που γίνεται ο κακός χαμός καθώς πλην της αποκλεισμένης Νίκης, οι άλλες ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης. Ξάνθη 4, ΟΦΗ 4, Κέρκυρα 3 διεκδικούν την πρόκριση με τους Θρακιώτες να κρατούν τη τύχη στα χέρια τους καθώς με νίκη στο Βόλο προκρίνονται. Στο ματς του Ιονίου η Κέρκυρα θέλει μόνο νίκη για να κλέψει το εισιτήριο, ενώ με ισοπαλία ή νίκη του ΟΦΗ, προκρίνονται οι Κρητικοί.

Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν από χτες (18/12) μετά το 0-0 ανάμεσα σε ΟΦ Ιεράπετρας και Παναιτωλικό, ΑΟΧ/Κισσαμικός και Παναθηναϊκός και έτσι μοναδικό διακύβευμα στον 3ο όμιλο είναι η πρωτιά. Αυτή την κατακτούν οι Κρητικοί με νίκη ή ισοπαλία και ο Παναθηναϊκός μόνο με νίκη στο παιχνίδι που ξεκινάει στις 15:30. Μισή ώρα νωρίτερα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη Αβάτου σε ένα αδιάφορο ματς καθώς έχει ήδη προκριθεί, ενώ οι Ξανθιώτες έχουν αποκλειστεί.

Τέλος στη Ριζούπολη και όχι στη Νάξο η Θύελλα Καμαρίου φιλοξενεί τον Ατρόμητο στις 17:15 για τον 1ο όμιλο. Ένα ματς το οποίο ολοκληρώνει την όμορφη περιπέτεια της ομάδας της Σαντορίνης στο θεσμό, ενώ ο Ατρόμητος καλείται να παρουσιαστεί σοβαρός καθώς χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Αν στραβοπατήσει τότε την πρόκριση θα πάρει ο Ηρακλής ο οποίος νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει προκριθεί ως δεύτερος, με τον Γηραιό να περιμένει ένα ανέλπιστο δώρο από την ομάδα των Κυκλάδων.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

15:00 Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός: Cosmote Sport 1

15:00 Κέρκυρα - ΟΦΗ: Cosmote Sport 2

15:00 Νίκη Βόλου - Ξάνθη: Cosmote Sport 3

15:30 ΑΟΧ/Κισσαμικός - Παναθηναϊκός: Cosmote Sport 5

17:15 Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος: Cosmote Sport 1

19:30 Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ: Cosmote Sport 1