Βαθμολογία

Παιχνίδι – αγγαρεία και πρόκριση για Πανιώνιο

Σε ένα παιχνίδι – αγγαρεία, στο οποίο ξεχώρισε ο κάκιστος... αγωνιστικός χώρος, ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Ηρόδοτο και πέρασε στους «16» Κυπέλλου με τρεις νίκες.

Οι ομάδες αναμετρήθηκαν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με πολλές αλλαγές. Απολύτως λογικό καθώς το 2/2 των πρώτων αγωνιστικών τους έδινε έτσι κι αλλιώς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την άλλη οι Κρητικοί, μετά τις δύο ήττες, προσπάθησαν να πάρουν έστω έναν βαθμό πριν αποχαιρετήσουν στη διοργάνωση. 

Ίσως γι’ αυτό το λόγο, οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να παίξουν αντί να κάνουν αγγαρεία και τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να γίνουν απειλητικοί, παρά το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν την κατοχή της μπάλας. 

Στο 21’ σε μια καλή σέντρα του Φουκαράκη από αριστερά, η μπαλιά ήταν λίγο πιο ψηλή και πέρασε ανεκμετάλλευτη και ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Πανιωνίου. 

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που θύμιζε χωράφι, δυσκόλεψε πολύ τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. 

Το κατάφεραν στο 37ο λεπτό από το… πουθενά όταν ο Μακρύλλος έβγαλε την μακρινή κάθετη πάσα, ο Τσιλούλης με πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. 

Κάπως καλύτερα στάθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άκη Μάντζιο να κάνει και πειραματισμούς στη διάταξη της ομάδας του. 

Καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο στο 61’ με το σουτ του Μωραΐτη να περνά λίγο έξω. Στο 65ο λεπτό Μακρύλλος και Σίντι Αλί συνεργάστηκαν ωραία, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. 

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 76ο λεπτό με τον Ντουρμισάι να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, που δόθηκε στην ανατροπή του Τσιλούλη από τον Καργιωτάκη. Ο Τσιλιγγίρης έπεσε μεν σωστά, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ. 

Με ωραία κεφαλιά - ψαράκι στο 82', μετά από εκτέλεση κόρνερ, μείωσε σε 1-2 για τον Ηρόδοτο ο Δαμιανάκης εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια στην άμυνα των «κυανέρυθρων». 

O Πανιώνιος πήρε την τρίτη νίκη του στον όμιλο και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής, oι Κρητικοί αποχαιρέτησαν χωρίς να έχουν βαθμό στην παρθενική συμμετοχή τους στη διοργάνωση. 

Ηρόδοτος (Αρμάντο Φουτσίνι): Κασμερίδης (58’ Τσιλιγγίρης), Νικηφόρος, Μπαλάφας, Φουκαράκης, Μωραΐτης, Καργιωτάκης, Κοντογιάννης, Αυγενικού, Δαμιανάκης, Μασάδο (55’ Κονέ), Αμαραντίδης (57’ Προβυδάκης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Ντε Ταντέο, Μακρύλλος, Άλμπεργκ (64’ Παπαγεωργίου), Οικονομίδης, Σίντι Αλί, Ρέντζας (72’ Nτουρμισάι), Τσιλούλης (90'+ Σουσώνης), Μίκο, Κότσιτς, Σεράφ.