Βαθμολογία

Δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη για Ολυμπιακό

Στη διαβολοβδομάδα μπαίνει ο Ολυμπιακός σήμερα (18/12 21:45 Novasports1) με τους Πειραιώτες να δίνουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την 13η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει σήμερα το τέταρτο «2» που θα του δώσει τη δυνατότητα να μπορεί να υπολογίζει στη κατάληψη μιας θέσης στη πρώτη τετράδα που δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ οι Καταλανοί θέλουν μόνο νίκη μετά τις τελευταίες τους ήττες.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 7-5 και σίγουρα με μια νίκη θα πάει στο 8-5, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στο 6-7 και με αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της. Αν ο Ολυμπιακός όμως ηττηθεί θα δει την Μπαρτσελόνα να τον φτάνει στο 7-6.

Οι Πειραιώτες έχουν δείξει καλό πρόσωπο στα περισσότερα ματς και αυτό θέλουν και σήμερα, με ακόμα ένα εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα που θα εδραιώσει την πειραϊκή ομάδα στην πρώτη οκτάδα και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αισιοδοξούν για την τετράδα και το πλεονέκτημα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ζητήσει να παίξουν οι παίκτες του καλή άμυνα, να περιορίσουν τα ατού του αντιπάλου (Τόμιτς, Σίνγκλετον, Κούριτς, Ερτέλ, Πάνγκος, Χάνγκα) και να μην κάνουν εύκολα λάθη. Επιθετικά να είναι ώριμοι και δημιουργικοί και να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα.

Αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Δημήτρης Αγραβάνης και ο Βασίλης Τολιόπουλος για λόγους τακτικής, ενώ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς για την Μπαρτσελόνα θα έχει άπαντες διαθέσιμους καθώς οι Ρίμπας, Σεραφέν, Τόμιτς που αντιμετώπιζαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τέθηκαν στη διάθεσή του.