Βαθμολογία

ΠΑΟ – Ατρόμητος 1-0

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο, που διεξήχθη την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 14η αγωνιστική της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, με τον Γιαννούλη στο 20' και με τον Μπουσούλαζιτς στην εκπνοή, έχασαν πέναλτι με τον Κουλούρη, κι έτσι μοιραία είδαν τους «πράσινους» να παίρνουν το «τρίποντο» με 1-0 σκορ, χάρη στο γκολ του Μακέντα στο 24ο λεπτό.

Σημαντική συμβολή στην επικράτηση του «τριφυλλιού» είχε ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος απέκρουσε το αμφισβητούμενο πέναλτι, που καταλόγισε ο Σιδηρόπουλος, ενώ, κάνοντας κι άλλες σωτήριες επεμβάσεις, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μετά την αποβολή του... υιού Δώνη στις καθυστερήσεις. Με αυτό το «τρίποντο» οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τον Παναιτωλικό, ενώ στον αντίποδα οι Περιστεριώτες, μετά τη σημερινή τους ήττα, υποχώρησαν στην τρίτη θέση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 20ο λεπτό, όταν το απευθείας φάουλ του Γιαννούλη σταμάτησε στο δοκάρι του Διούδη.

Αντίθετα το «τριφύλλι» αξιοποίησε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς: στο 24΄ ο Μακέντα κατέβασε έξοχα τη μπάλα με το δεξί, μετά από μακρινή μεταβίβαση του Κάτσε, και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μέγερι.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Βασιλακάκη στο 37΄ κόντραρε στα σώματα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κουλούρης έστελε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Μάντσον.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο σκόρερ του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Καμπετσή. Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Ατρόμητο και έψαξαν αντεπιθέσεις όπως αυτή στο 56ο λεπτό, όταν το σουτ του Μπουζούκη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 63΄ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε -αυστηρό- πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κολοβέτσιου στον Μπουσούλατζιτς, ωστόσο ο Διούδης νίκησε από τα έντεκα βήματα τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμη Κουλούρη, και κράτησε το «πράσινο» προβάδισμα, γνωρίζοντας την αποθέωση στο ΟΑΚΑ.

Οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στη φάση του 75ου λεπτού, με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να νικάει και πάλι τον διεθνηή φορ, αποκρούωντας την μπάλα, μετά την κοντινή προβολή του.

Η πίεση των Περιστεριωτών έγινε ασφυκτική στα τελευταία λεπτά ωστόσο, παρά τις αμυντικές... αστάθειες, ο Παναθηναϊκός κράτησε τη νίκη. Χρειάστηκε βέβαια και τη βοήθεια της τύχης, όταν το σουτ του Μπουσούλατζιτς στην τελευταία φάση του αγώνα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Διούδη, σε μία στιγμή που το «τριφύλλι» έπαιζε με δέκα παίκτες, καθώς ο Δώνης είδε δύο κίτρινες κάρτες στις καθυστερήσεις (!) και αποβλήθηκε.

Κίτρινες: Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης - Μπρούνο, Κουλούρης, Σάκιτς
.
Κόκκινες: Δώνης (90+4΄, 2η κίτρινη).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα (46΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης (83΄ Τζανδάρης), Χατζηθεοδωρίδης (67΄ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Κάτσε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46΄ Ενσικουλού), Νάτσος (66΄ Ούμπιντες), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (78΄ Κωτσόπουλος), Ρισβάνης, Γιαννούλη.