Βαθμολογία

Πατέρας ξυλοκόπησε διευθυντή σχολείου στα Χανιά

Θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα μαθητή Γυμνασίου έπεσε ένας καθηγητής στα Χανιά. Το περιστατικό συνέβη στο 4ο Λύκειο της πόλης και όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος του διευθυντή που φοιτά στο Λύκειο διαπληκτίστηκε με μαθητή Γυμνασίου που βρίσκεται κοντά.

Επειδή ο καυγάς πήρε διαστάσεις και δημιουργήθηκε θέμα, ο πατέρας του μαθητή του Γυμνασίου κλήθηκε στο σχολείο. Αρχικά πήγε στο σχολείο το πρωί της Παρασκευής (14/12) μόνος του, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε, φέρνοντας και το παιδί του, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως του τα περιγράφουν.

Η κατάσταση ξέφυγε, αφού ο πατέρας μπήκε έξαλλος στο γραφείο του διευθυντή, έκλεισε την πόρτα και στη συνέχεια ξυλοκόπησε τον διευθυντή μπροστά στο παιδί του!

Οι καθηγητές που έσπευσαν στο γραφείο ακούγοντας φωνές και φασαρία, βρήκαν τον διευθυντή πεσμένο κάτω και τον πατέρα να τον χτυπά. Ο διευθυντής διακομίστηκε με τραύματα στο νοσοκομείο.

Για το απαράδεκτο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων, η οποία αναφέρει: «Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας».