Βαθμολογία

Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία πανηγύρισε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, καθώς επικράτησαν με 3-1 σκορ της Μίλαν στο «Καραϊσκάκη» και πήραν μία παλικαρίσια πρόκριση για τους «32» του Europa League, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους «ροσονέρι».

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Πειραιώτες, ωστόσο στην επανάληψη οι παίκτες του Μαρτίνς, καταθέτοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν στη «χρυσή» νίκη με διαφορά δύο τερμάτων, που τους χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στην κεφαλιά του Σισέ στο 60΄ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 70΄, ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα σκόραρε και στην άλλη εστία, μειώνοντας για τους «ροσονέρι», ωστόσο στο 81' ο Κώστας Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 3-1, που πανηγυρίστηκε δεόντως στο φαληρικό γήπεδο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης - Γκιγέρμε, Καμαρά (79' Τοροσίδης) – Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης) - Γκερέρο.

Μίλαν (Γκατούζο): Ρέινα - Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς) - Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου - Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78' Λασάλτ).