Βαθμολογία

Νέες δηλώσεις από τη Λάρισα ο Πάνος Καμμένος

Νέες δηλώσεις από τη Λάρισα έκανε την Πέμπτη (13/12) ο Πάνος Καμμένος, για να διαφοροποιήσει όσα είχε πει το πρωί περί παραίτησής του από τη θέση του υπουργού Άμυνας, όταν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (η τελική έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης προγραμματίζεται για τις 15 Ιανουαρίου).

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., λοιπόν, ουσιαστικά μετέθεσε τον χρόνο της παραίτησής του και της απόσυρσης των μελών του κόμματός του από την κυβέρνηση για τον Μάρτιο του 2019, όταν κι εκτιμάται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων προς έγκριση.

«Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού», ανέφερε αυτή τη φορά ο Π. Καμμένος.

Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αθέτησε τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και προτίθεται να φέρει προς έγκριση τη συμφωνία νωρίτερα απ' ότι είχε συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα, είπε: «Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν σύντομα. Το θέμα του Σκοπιανού ήρθε, παρά την συμφωνία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς από ότι είχε σχεδιαστεί. Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας. Από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για αυτό.

Από εκεί και πέρα, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία αποτελούν για εμάς “κόκκινη γραμμή” και δεν μπορώ εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και λόγω της θέσης που δημόσια έχω πάρει από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, να αποδεχθώ να παραμένω υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου “Μακεδονία”. Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ».