Βαθμολογία

Μονόδρομος για ΠΑΟΚ, για σκορ πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League σήμερα (13/12) εκεί που αγωνίζονται οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κόντρα σε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Μίλαν αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες της χώρας ψάχνουν νίκες για να βρεθούν στη φάση των "32" με τον μεν ΠΑΟΚ να θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Λευκορώσους και νίκη της Τσέλσι στην έδρα της Βίντι, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με σκορ 2-0 ή 3-1 ή με διαφορά τριών τερμάτων και άνω.

ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ

Μπορεί να έχουν προηγηθεί τέσσερις ήττες και ο ΠΑΟΚ να είναι καθηλωμένος στη τελευταία θέση με 3 βαθμούς, ωστόσο έχει ελπίδες πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση. Όπως προείπαμε ο ΠΑΟΚ προκρίνεται μόνο με νίκη, σε συνδυασμό με "2" της Τσέλσι στη Λευκορωσία, ενώ αν οι Θεσσαλονικείς δεν κερδίσουν τότε αποκλείονται ότι και αν γίνει στο άλλο ματς.

Η ομάδα του Λουτσέσκου θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή αν θέλει την πρόκριση καθώς πλέον η ΜΠΑΤΕ μετά τη νίκη με Βίντι έχει σοβαρές ελπίδες να προκριθεί καθώς ακόμα και η ισοπαλία θα της είναι αρκετή, πάντα με νίκη της Τσέλσι στο άλλο ματς, όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι του να πάρει τη νίκη και να περιμένει το ...δώρο των Λονδρέζων.

Αγωνιστικά ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βιεϊρίνια στο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα, Κρέσπο. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Κάνιας, Μαουρίτσιο με τον Πέλκα να έχει οργανωτικό ρόλο, ενώ στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Μπίσεσβαρ, Λημνιός, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Πρίγιοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΑΝ

Σε έναν εξαρχής δύσκολο όμιλο ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Ντουντελάνζ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία με τη Μπέτις στο Πειραιά έχει ελπίδες πρόκρισης στο φινάλε απέναντι στη Μίλαν. Δύσκολη αποστολή για τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως ξέρουν τι θέλουν και εξαρτώνται καθαρά από το δικό τους παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει νίκη με 2-0 ή 3-1 προκειμένου να υπερτερεί στην ισοβαθμία ή οποιαδήποτε νίκη με τρία γκολ διαφορά και άνω για να προκριθεί στους "32". Σε νίκη με σκορ 4-2, 5-3 κοκ τη πρόκριση παίρνουν οι Ιταλοί λόγω περισσότερων εκτός έδρας γκολ, ενώ με 3-1 προκρίνεται ο Ολυμπιακός λόγω καλύτερης συνολικής διαφοράς τερμάτων.

Σίγουρα το έργο των Πειραιωτών δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς απέναντι τους θα βρεθεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, παρότι απέχει αρκετά από την μεγάλη Μίλαν του παρελθόντος, ωστόσο η Μίλαν πάντα είναι Μίλαν. Το άγχος βέβαια είναι από τη πλευρά της ιταλικής ομάδας η οποία επ ουδενί δεν σκέφτεται αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων.

Ο πήχης είναι ψηλά για την ομάδα του Πέδρο Μάρτινς η οποία πάει στο ματς με οδηγό το προ δεκαετίας παιχνίδι με την Βέρντερ για το Champions League όταν και τότε ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στους "16" της διοργάνωσης και την πήρε με το εντυπωσιακό 3-0. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και θα είναι το μεγάλο όπλο των "ερυθρολεύκων" στη προσπάθεια πρόκρισης.

Αγωνιστικά ο Σα θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης θα παίξει στα δεξιά της άμυνας, με τη θέση στα αριστερά να παίζεται ανάμεσα σε Τσιμίκα, Κούτρη, ενώ στα στόπερ θα είναι οι Σισέ, Βούκοβιτς. Στα χαφ η τριάδα θα αποτελείται από τους Καμαρά, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη, στα δεξιά της επίθεσης ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Ποντένσε και κορυφή ο Φορτούνης.

Αναλυτικά οι δύο αγώνες:

19:55 ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Cosmote Sport 2

22:00 Ολυμπιακός - Μίλαν: Cosmote Sport 3