Βαθμολογία

Πέφτει η αυλαία στη φάση των ομίλων του Champions League

Πέφτει η αυλαία στη φάση των ομίλων του Champions League μετά τα ματς της Τετάρτης (12/12) για την τελευταία (6η) αγωνιστική. Στην ουσία περιμένουμε και τον τελευταίο "επιβάτη" στο "τρένο" των 16. Ξέρουμε, ήδη, τους 15.

Θα είναι η Λιόν; Θα είναι η Σαχτάρ; Η απάντηση θα δοθεί στο Κίεβο. Άγιαξ και Μπάγερν διεκδικούν την πρώτη θέση, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ίδιο σε Βέρνη και Βαλένθια αντίστοιχα.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Άγιαξ - Μπάγερν (22:00)

Μάχη κορυφής για τον πέμπτο όμιλο στο Άμστερνταμ. Ο Άγιαξ υποδέχεται την Μπάγερν, από την οποία είχε αποσπάσει ισοπαλία στο Μόναχο. Τα πιτσιρίκια του "Αίαντα" εκπλήσσουν με τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις, αντίθετα οι Βαυαροί βρίσκονται σε περίοδο ανακατατάξεων (Ρόμπεν και Ριμπερί ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν στο τέλος της σεζόν) κι ο τεχνικός τους, Νίκο Κόβατς, σε διαρκή αμφισβήτηση, αλλά και στήριξη από τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. Τα δεδομένα απλά. Η ομάδα της ολλανδικής πρωτεύουσας θέλει μόνο νίκη για την πρώτη θέση, οι Γερμανοί βολεύονται και με την ισοπαλία.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Χόφενχαϊμ (22:00)

"Πληγωμένη" από την απώλεια της πρώτης θέσης μετά την ήττα από την Τσέλσι - η Λίβερπουλ πέρασε στην κορυφή - της Premier League, η Σίτι καλείται να κάνει το καθήκον της και να πάρει την πρώτη θέση. Κι αυτό γιατί εάν χάσει και η Λιόν νικήσει, θα χάσει την κορυφή και στον όμιλό της στο Champions League. Μπορεί μαθηματικά να έχει ήδη προκριθεί στους 16, αλλά οι τραυματισμοί δεν επιτρέπουν στον Πεπ Γκουαρδιόλα εκτεταμένο ροτέισον.

Ο Καταλανός έπλεξε το εγκώμιο του συναδέλφου του της Χόφενχαϊμ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Η γερμανική ομάδα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αλλά με νίκη και σε συνάρτηση με το άλλο ματς μπορεί να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και να συνεχίσει στην Ευρώπη μέσω του Europa League.

Σαχτάρ - Λιόν (22:00)

Ξέρουμε ήδη τις 15 από τις 16 ομάδες της επόμενης φάσης. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ συμπληρώνεται στο Κίεβο. Η Σαχτάρ υποδέχεται τη Λιόν και με νίκη προκρίνεται. Στο χειρότερο σενάριο, μπορεί να μείνει κι εκτός Ευρώπης!

Στη Λιόν αρκεί η ισοπαλία στο "Ολιμπίσκι", ενώ με νίκη κι έκπληξη στο Μάντσεστερ μπορεί να πάρει και την πρωτιά. Ο τεχνικός των Ουκρανών, Πάουλο Φονσέκα, παραδέχθηκε το άγχος του μπροστά στην πρόκληση.

Αντίθετα, αυτός των "γκον", Μπρουνό Ζενεζιό, υποστήριξε ότι η ομάδα του θα παίξει επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Σαχτάρ ή Λιόν; Λιόν ή Σαχτάρ; Ο μικρός "τελικός" του δεύτερου σκέλους της 6ης αγωνιστικής.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:55)

Η Ρεάλ έχει εξασφαλίσει ήδη όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του ομίλου της. Ο Σαντιάγκο Σολάρι ρωτήθηκε εάν μετά από τρεις διαδοχικές κατακτήσεις δεν αποτελεί προτεραιότητα το Champions League και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η ΤΣΣΚΑ θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από το αντίστοιχο της Πλζεν κόντρα στη Ρόμα για να καταλάβει την τρίτη θέση και να συνεχίσει στο Europa League.

Πλζεν - Ρόμα (19:55)

Η Πλζεν ελπίζει ότι θα βρει αδιάφορη τη Ρόμα και θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Από την άλλη, το Champions League είναι το "αποκούμπι" των "τζαλορόσι" για τη μέτρια πορεία στη Serie A.

Η ομάδα της Αιώνιας Πόλης ήδη έχει προκριθεί στους 16, ήδη ξέρει ότι είναι δεύτερη. Η Βικτόρια θα έχει και το αυτί της στη Μαδρίτη. Ο Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο ξεκουράζει αρκετά από τα βασικά του στελέχη.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γιούνγκ Μπόις - Γιουβέντους (22:00)

Στη Βέρνη καλείται να "κλείσει" την πρώτη θέση του τελευταίου ομίλου η Γιουβέντους και θα το κάνει με καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η "Γηραιά Κυρία" ήδη έχει προκριθεί, ενώ οι Ελβετοί ήδη έχουν... καπαρώσει την τελευταία θέση του ομίλου κι αποχαιρετούν για την τρέχουσα σεζόν την Ευρώπη.

Ο τεχνκός των "μπιανκονέρι", Μασιμιλιάνο Αλέκγρι, ξεκαθάρισε ότι ο Κριστιάνο θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα κι ομολόγησε ότι φοβάται το κρύο και το συνθετικό χλοοτάπητα. Πολλοί παίκτες των γηπεδούχων, όπως ο Εμπαπού, περιμένουν πώς και πώς την πρώτη συνάντησή τους με τον CR7.

Βαλένθια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Θα μπορούσε να ήταν και ντέρμπι πρόκρισης, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να ξεμπερδέψει. Ήδη έχει εξασφαλίσει την παρουσία στους 16. Εάν μάλιστα νικήσει στο "Μεστάγια" και η Γιουβέντους δεν περάσει από τη Βέρνη, θα πάρει και την πρωτιά.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, βέβαια, δεν τρέφει αυταπάτες και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Οι "νυχτερίδες" έχουν ήδη "κλειδωμένο" το εισιτήριο για το Europa League, αλλά πρακτικά είναι εντελώς αδιάφοροι. Στη Βαλένθια διαπίστωσαν ότι το Champions League είναι διαφορετικό επίπεδο και δεν αρκεί μια καλή χρονιά στη Liga.