Βαθμολογία

Κρίση Νο2 για Αγροτικό Αστέρα!

Κάτι από το… κακό ξεκίνημα των πρώτων αγωνιστικών θυμίζει ο Αγροτικός Αστέρας τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, χάνοντας έδαφος στην κατάταξη. Κάτι από το… κακό ξεκίνημα των πρώτων αγωνιστικών θυμίζει ο Αγροτικός Αστέρας τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, χάνοντας έδαφος στην κατάταξη, με δυο ήττες (χθες στην Τρίγλια με 1-0 και νωρίτερα επίσης 1-0, εντός από τον Μακεδονικό) και μια ισοπαλία στα Γιαννιτσά (φυσικά δεν θεωρείται… καταστροφή εκτός έδρας).

Η ομάδα του Ευόσμου απέχει εφτά πόντους από την κορυφή (όσες και πριν τη διεξαγωγή της αγωνιστικής, αφού έχασε ο πρωτοπόρος Άρης Παλαιοχωρίου) και τέσσερις από τη δεύτερη θέση, που επίσης δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ανόδου, μέσω μπαράζ. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά φυσικά υπάρχει χρόνος, παρά το χαμένο έδαφος και αισιοδοξία για αντεπίθεση. Άλλωστε, υπάρχει… φωτεινό παράδειγμα το ντεμαράζ ελπίδας και το ξεπέταγμα για την ομάδα του Γιώργου Τσουκαλίδη, με πέντε σερί νίκες (από την 4η αγωνιστική και το διπλό στο Αμύνταιο, ως και την 8η αγωνιστική και τη νίκη εντός με τα Κουφάλια).

ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΑΛΛΑΓΕΣ…

Παρότι νωρίς για μεταγραφικές αναλύσεις και συσκέψεις, στην πρόθεση του υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος Κώστα Τσακίρη δεν είναι το… ράβε-ξήλωνε του καλοκαιριού. Κοινώς, εμπιστεύεται σε γενικές γραμμές το ρόστερ σε αυτή τη φάση και δεν σκοπεύει να το “γκρεμίσει”, με ριζικές αλλαγές μεσούσης της χρονιάς. Περίπου τέσσερις θα είναι οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, σε προσθήκες και αποχωρήσεις, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, αλλά πολλά θα κρίνει και το τελευταίο ματς του 2018.

ΜΟΝΙΜΑ… ΚΕΡΚΙΔΑ Ο ΚΑΜΠΕΡΑΪ

Συνηθίζει εκτός αποστολής ο Αμαρίλντο Καμπεράι και με αυτά τα δεδομένα η παρουσία του στο ρόστερ και μετά τον Γενάρη μόνο βέβαιη δεν θεωρείται. Ο νεαρός φορ ήρθε στους “σταχυοφόρους” το καλοκαίρι ως πρώτος σκόρερ του Καμπανιακού και απασχολώντας αρκετές ομάδες, αλλά με επίγνωση οτι δύσκολα θα έπαιρνε φανέλα βασικού, παρόντων των έμπειρων Στεφανίδη και Γκούρτσα (στο 4-4-2 δείχνουν αμετακίνητοι, ενώ ως συμπληρωματικές λύσεις προτιμούνται περιφερειακοί επιθετικοί, όπως Αμαραντίδης, Ανδρεάκος, Χειρίτραντας κ.α.).

Ο Δημήτρης Γκούρτσας βέβαια ήταν ανέτοιμος, από πολύμηνη απουσία, αλλά σταδιακά “μπήκε” στην ενδεκάδα, όπως αναμενόταν. Ο Καμπεράι δεν… χωρά όμως ούτε αποστολή επί θητείας Τσουκαλίδη και δείχνει παραγκωνισμένος, έχοντας παρουσία μόνο στο Κύπελλο, στην ήττα από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Ο νεαρός, που ίσως “ψαχτεί” να φύγει αν δεν αλλάξει η κατάσταση, δεν μπήκε καμία φορά στη 18άδα από την 5η αγωνιστική (7 αγωνιστικές εκτός πλάνων του τεχνικού τιμ), ενώ επί Παντελή Κρυστάλλη ήταν βασικός και από τους πρώτους σκόρερ στην προετοιμασία, με πέντε γκολ (7 ο Ν. Στεφανίδης), έχοντας 4 παρουσίες με 1 γκολ και 2 δοκάρια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ…

Την Κυριακή ο Αγροτικός Αστέρας δίνει την τελευταία “μάχη” για το 2018, εντός με τον Αλμωπό Αριδαίας και μεσολαβεί η διακοπή των εορτών, πριν το κρίσιμο ντέρμπι ανόδου στη Βέροια (6/1), όπου θα χαραχθεί η στρατηγική και ο σχεδιασμός των προσθαφαιρέσεων. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν τα αγωνιστικά ζητήματα (γυρνά ο Μπάρμπας, δεν υπάρχει ένδειξη για άλλη απουσία πλην Τζελίδη), ενώ εκκρεμεί και το θέμα νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Θεοδωρίδη από το πόστο (παραμένει εντός Δ.Σ.). Την Τετάρτη ίσως προκύψουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα.

Πηγή: arenafm