Βαθμολογία

Κακό θέαμα και απώλεια για Απόλλωνα, 0-0 με Δόξα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το σημερινό (9/12) παιχνίδι του Απόλλωνα Λάρισας με αντίπαλο την Δόξα Δράμας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης για την 8η αγωνιστική της Football League.

Ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες παρουσίασαν κακό θέαμα και το τελικό 0-0 ήταν η φυσιολογική εξέλιξη με τον Απόλλωνα να φτάνει τους 20 βαθμούς, παραμένει πρωτοπόρος, ενώ η Δόξα έφτασε τους 12 πόντους.

Πολύ καλός ο καιρός, ιδανικός για ποδόσφαιρο στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όμως αυτό δεν έφερε αρκετό κόσμο στο γήπεδο καθώς σε αυτό βρέθηκαν περίπου 450 φίλαθλοι ανάμεσα τους και εκδρομείς από τη Δράμα που ήρθαν να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Αρκετά κακό το πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να απειλεί πρώτος από στατική φάση στο 7’, ενώ η αμέσως επόμενη φάση προέκυψε στο 32’, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία και τους παίκτες των Μαυραετών να έχουν κλείσει καλά την τετράδα «φωτιά» του Απόλλωνα.

Κάπως έτσι το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν φυσιολογική εξέλιξη με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να βρει τους χώρους και με τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του να φτάσει σε κάποιο γκολ, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να μην απειλεί πέραν από ένα σουτ του Μάρτινς, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη το κακό θέαμα συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν. Πρώτη ουσιαστικά μεγάλη φάση αυτή στο 68’ με το σουτ του Λούκας Ράμος που έδιωξε σε κόρνερ ο Μένκα, με τον Απόλλωνα να μένει από δυνάμεις και να μην μπορεί να απειλήσει, ενώ η Δόξα δεν απείλησε ιδιαίτερα και κοίταξε να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας.

Από στατική φάση προέκυψε η πρώτη αξιόλογη φάση και ανήκε στον Απόλλωνα όταν στο 7’ ο Πολέτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μένκα να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Ριζογιάννη.

Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 32’ για να δούμε φάση και αυτή ήταν για τον Απόλλωνα όταν μετά από ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων ο Πολέτο έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μένκα.

Στο 38’ από εκτέλεση φάουλ του Μαρκολίνο η μπάλα δεν είχε δύναμη και από την κόντρα έφτασε στα χέρια του πορτιέρο της Δόξας. Με τη συμπλήρωση 41 λεπτών αγώνα η πρώτη και μοναδική απειλή της Δόξας με το σουτ του Μάρτινς να περνά άουτ.

Πολύ κακό και το ξεκίνημα στην επανάληψη με την Δόξα να προσπαθεί να φτάσει στο 0-1, αλλά στο 57’ το  γυριστό σουτ του Ρουγκάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μαντζάρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Πολέτο, ο Χατζής έπιασε την κεφαλιά όμως αυτή ήταν αδύναμη και έτσι η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη και κλασική φάση της αναμέτρησης ήταν αυτή του 68’ όταν ο Λούκας Ράμος έκανε ωραίο συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής όμως ο Μένκα έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 75’ ο Στάικος Βεργέτης προχώρησε σε δύο αλλαγές με τη μία εξ αυτών να είναι ο Λαρισαίος Στέλιος Κρητικός, ο οποίος έπαιξε μόλις επτά λεπτά καθώς τραυματίστηκε και έτσι στο 82’ αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέου και είχαμε αλλαγή στην αλλαγή.

Ο Μαρτσέλο Τροΐζι από πλευράς Απόλλωνα πέρασε στο ματς τον Λίταινα, αντί του αρνητικού σήμερα Μαρκολίνο, όμως ο Βραζιλιάνος τεχνικός άργησε στη δεύτερη αλλαγή την οποία έκανε στο 87’ με τον Γαρυφαλλόπουλο να μπαίνει στο παιχνίδι, αντί του Τασιούλη.

Στα τελευταία λεπτά το 0-0 δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα να μετρά την δεύτερη εντός έδρας απώλειά του μετά το 1-1 με την Σπάρτη. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ για την Δράμα ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Διαιτησία: Περράκης (Τσιλίκας, Κολλιάκος)

Απόλλων Λάρισας (Μαρτσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολέτο, Μαρκολίνο (72’ Λίταινας), Λούκας Μάρκος, Λούκας Ράμος, Τασιουλής (87’ Γαρυφαλλόπουλος), Σουλιώτης.

Δόξα Δράμας (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης (75’ Κρητικός, 82’ Ανδρέου), Ριζογιάννης, Μάρτινς, Κουσκουνάς, Καψάλης, Πέρεθ (75’ Σιώπης), Μπαϊκαρά, Ρουγκάλας, Μακρής, Πατράλης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA.GR: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ