Βαθμολογία

Ευρεία νίκη για την ΑΕΛ, 4-2 τον Πανιώνιο (PICS)

Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη σημείωσε το Σάββατο (1/12) η ΑΕΛ κερδίζοντας με το ευρύ σκορ 4-2 τον Πανιώνιο στο AEL FC ARENA για την 12η αγωνιστική της Super League.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Σαφώς καλύτερη η ΑΕΛ σε όλη τη διάρκεια του ματς πήρε ένα τρίποντο που τόσο πολύ ήθελε, δεδομένου πως τα επόμενα τρία ματς είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Ο Πανιώνιος αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιλούλη με απευθείας κόκκινη στο 39’.

Η ΑΕΛ έπαιξε με πάθος, διεκδίκησε από την αρχή τη νίκη, ενώ εκτός από τα τέσσερα γκολ, είχε και δοκάρια αλλά και πολλές φάσεις για να πετύχει μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη. Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και δίκαια στο τέλος αποχώρησε με «άδεια χέρια».  

Το φιλμ του αγώνα

3': Ο Μασούρας κερδίζει κόρνερ για τον Πανιώνιο, περνά ανεκμετάλλευτη η εκτέλεση του Κότσιτς.

8': Ο Χούμπτσεφ σεντράρει από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Νούνιτς, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

10': Μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς, πολύ δύσκολα θα διώξει σε κόρνερ ο Κότνικ.

10': Από την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα καταλήγει στον Καρανίκα, που σεντράρει από δεξιά, κοντινή δυνατή κεφαλιά του Νούνιτς, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

14': Ο Μιλοσάβλιεβιτς πασάρει στον Μπαργκάν, αυτός σεντράρει από αριστερά της περιοχής και ο εντελώς αφύλακτος Νούνιτς θα βρει αυτή τη φορά δίχτυα με δυνατή κεφαλιά για το 1-0.

18': Ο Κούρντι εκτελεί πλάγιο άουτ, ο Ζίζιτς κάνει σοβαρό λάθος αφήνοντας την μπάλα να περάσει από πάνω του, ο Μασούρας με κεφαλιά νικιέται αρχικά από τον Κρίστινσον, αλλά στην επαναφορά με σουτ από κοντά γράφει το 1-1.

24': Ο Μπαργκάν εκτελεί φάουλ από αριστερά, βρίσκει την μπάλα ο Μιλοσάβλιεφ, αυτή περνά λίγο άουτ.

39': Απευθείας κόκκινη στον Τσιλούλη για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Χούμπτσεφ. Σωστή απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου και αψυχολόγητη η ενέργεια του παίκτη του Πανιωνίου.

41': Ο Μιλοσάβλιεβιτς σεντράρει από δεξιά, υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι του Νούνιτς, εκπληκτική και η επέμβαση του Κότνικ, που διώχνει σε κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

45': Σουτ του Μπαργκάν λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, άουτ.

46': Ψηλοκρεμαστό σουτ του Καρανίκα εκτός περιοχής, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

49': Ο Μπαργκάν κάνει το σουτ πέφτοντας από θέση μέσα αριστερά, με το πόδι διώχνει ο Κότνικ. Στη συνέχεια ακολουθεί πολύ άστοχο σουτ του Χούμπτσεφ.

53': Ο Μπαργκάν μπαίνει ωραία στην περιοχή από αριστερά, πασάρει στον Μιλοσάβλιεβιτς, που θα πιάσει υπέροχο σουτ, η μπάλα βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

55': Ο Καρανίκας βρίσκει τον Νούνιτς στην περιοχή, που θα κάνει κακό σουτ, άουτ. Βρήκε λίγο η μπάλα στο χέρι του Μπανανά, μοιάζει να ήταν ακούσιο.

57': Ο Μπαργκάν σουτάρει, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι, για να ακολουθήσει απόκρουση του Κότνικ σε σουτ του Ντέλετιτς.

58': Ο Ντέλετιτς αποφεύγει υπέροχα τον Κότσιτς και τον Μπανανά, θα νικηθεί από τον Κότνικ από κοντά, ο γκολκίπερ του Πανιωνίου αποκρούει και το σουτ του Νούνιτς, για να γράψει τελικά το 3-1 ο Μπαργκάν σε κενή εστία.

61': Σουτ του Καρανίκα, κοντράρει η μπάλα στον Μπανανά και κόρνερ για την ΑΕΛ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

64': Αντεπίθεση για την ΑΕΛ, ο Μιλοσάβλιεβιτς πασάρει στον Ντέλετιτς, που από δεξιά της περιοχής «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Νούνιτς, o oποίος σε κενή εστία διαμορφώνει το 4-1.

75': Πλασέ του Πίτι εντός περιοχής, ο Κότνικ μπλοκάρει.

89': Σουτ του Ντέλετιτς από δεξιά της περιοχής, πέφτει και μπλοκάρει ο Κότνικ.

93': Ο Ντουρμισάι κάνει πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, δεν μπορεί να αντιδράσει ο Κρίστινσον στην αριστερή του γωνία και 4-2.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (68’ Πίτι), Κοέφ (22’ λ.τ. Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (82’ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς (60’ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Ντομίνγκες, Κεϊτά, Πίρις, Τσιλούλης, Μασούρας, Οικονομίδης (67’ Σαραμαντάς), Ντουρμισάι.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας). 4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας).