Βαθμολογία

Για το θαύμα ο ΠΑΟΚ, για αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός

Ημέρα Europa League η σημερινή (29/11) με τους εκπροσώπους μας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να δίνουν δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια στη προτελευταία στροφή της φάσης των ομίλων.

Δύσκολα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να κοντράρεται στην έδρα της Μπέτις στις 19:55, ενώ στις 22:00 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο Λονδίνο την Τσέλσι, παιχνίδια που θα κρίνουν και το μέλλον τους στη διοργάνωση.

ΜΠΕΤΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έχοντας βγάλει με επιτυχία τα δύο ματς με την Ντουντελάνζ τα δύσκολα αρχίζουν τώρα για τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από το ματς με την Μπέτις, στις 19:55 όπως είπαμε, τηλεοπτικά από το CosmoteSport 2, με τους Πειραιώτες να επιδιώκουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με προίκα τους 7 βαθμούς ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι ακόμα και με ήττα θα παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά θα θέλει οπωσδήποτε νίκη στο φινάλε απέναντι στη Μίλαν στο Φάληρο με 2-0 ή με τρία γκολ διαφορά, αν φυσικά η Μίλαν δεν θελήσει να κάνει τη ζωή της δύσκολη και να γκελάρει με την αδύναμη Ντουντελάνζ στο Μιλάνο.

Η ομάδα του Μάρτινς με νίκη θα γίνει φαβορί για την πρόκριση και θα της αρκεί μία ισοπαλία στο φινάλε με τους Ιταλούς, βέβαια εδώ παίζει και το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στους 11 βαθμούς, όπου κάθε ομάδα θα έχει 5 βαθμούς έκαστος στα μεταξύ τους, άρα θα πάμε στη διαφορά τερμάτων. Με ισοπαλία σήμερα οι Πειραιώτες θα θέλουν μία απλή νίκη στο φινάλε με τους Μιλανέζους.

Από την άλλη η Μπέτις δεν ...καίγεται ιδιαίτερα για το σημερινό παιχνίδι, με την έννοια ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάει στους 11 βαθμούς στο ματς με τη Ντουντελάνζ στο φινάλε, οπότε και μία ισοπαλία σήμερα θα της είναι αρκετή. Βέβαια αν χάσει τότε θα μπλέξει καθώς θα βρεθεί στην τρίτη θέση και θα θέλει νικητή στο Ολυμπιακός - Μίλαν για να προκριθεί.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Κούτρη να είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και στο αριστερό αντίστοιχα, ενώ οι Σισέ, Βούκοβιτς θα είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, ο Νάτχο θα έχει οργανωτικό ρόλο, με τους Ναουέλ, Ποντένσε στα άκρα της επίθεσης και τον Φορτούνη ως καθαρό φορ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

6ος όμιλος

19:55 Μπέτις - Ολυμπιακός

19:55 Μίλαν - Ντουντελάνζ

Βαθμολογία:

1. Μπέτις 8

2. Μίλαν 7

3. Ολυμπιακός 7

4. Ντουντελάνζ 0

ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ

Μαντάρα τα έκανε ο ΠΑΟΚ στα δύο ματς με τη Βίντι και έτσι το ματς με την Τσέλσι είναι κομβικό για τον Δικέφαλο που θέλει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο στις 22:00, με μετάδοση από το CosmoteSport 3.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πήραν ούτε βαθμό με τους Λευκορώσους και έτσι θέλουν αποτέλεσμα με την Βίντι αν δεν θέλουν να πουν πρόωρα το αντίο στη διοργάνωση αν και υπάρχει ένα σενάριο ο ΠΑΟΚ να είναι ήδη αποκλεισμένος πριν καν παίξει στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Η Μπάτε υποδέχεται την Βίντι στις 19:55 οπότε αν η Βίντι πάρει τη νίκη θα πάει στους 9 βαθμούς, άρα ο Δικέφαλος και το απόλυτο να κάνει δεν θα προλάβει το τρένο της πρόκρισης καθώς στην ισοβαθμία υστερεί. Έτσι οι κυπελλούχοι Ελλάδος θα έχουν το μυαλό τους πρώτα εκεί και θα παρακαλάνε μη νίκη της Βίντι ούτως ώστε να πάρουν έστω το βαθμό και τη νίκη στο φινάλε με Μπάτε, περιμένωντας παράλληλα νίκη της Τσέλσι στην έδρα της Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Λονδίνο με οδηγό τη σεζόν 2011-2012 όταν τότε τη τελευταία μέρα του Νοεμβρίου αντιμετώπιζε την Τότεναμ και ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση. Τότε με τέρματα των Σαλπιγγίδη, Κλάους προηγήθηκε στο 15' με 0-2 και παρότι η Τότεναμ μείωσε 1-2 πριν το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άντεξε πήρε τη νίκη και στο φινάλε και την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός τους Λονδρέζους.

Αγωνιστικά κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Πασχαλάκης, ο Μάτος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βιεϊρίνια στο αριστερό, με τους Βαρέλα, Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μαουρίτσιο και Βέρνμπλουμ θα είναι αμυντικά χαφ, με τους Ζαμπά και Λημνιό να αγωνίζονται στα πλάγια της επίθεσης και τον Πέλκα να έχει οργανωτικό ρόλο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πρίγιοβιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12ος όμιλος

19:55 ΜΠΑΤΕ - Βίντι

22:00 Τσέλσι - ΠΑΟΚ

Βαθμολογία:

1. Τσέλσι 12

2. Βίντι 6

3. ΠΑΟΚ 3

4. ΜΠΑΤΕ 3