Βαθμολογία

Είχε την ουσία και πήρε την πρόκριση ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας (PICS)

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ απέσπασε την Τετάρτη (28/11) ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας που επικράτησε με σκορ 1-3 της Πελασγιώτιδας στο γήπεδο του Θεσσαλικού.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι έγινε για τον θεσμό του Κυπέλου ανάμεσα στην Πελασγιώτιδα και τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας αν και ο χώρος ήταν κακός του γηπέδου.

Το παιχνίδι είχε φάσεις, τέσσερα γκολ, η «Πέλα» μπήκε μπροστά στο σκορ στο 26’, όταν ωραία άλλαξαν οι Γελαλής με τον Ποτό, με τον τελευταίο να σκοράρει με πλασέ για το 1-0.

Στο 34’ ο Ντούμος με ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για να φέρει το ματς στα ίσα. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Κοταρέλας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καραμάνος την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-2 για την Μελιβοία. Στο 52’ το γκολ που σημείωσε ο Μούτος για την «Πέλα» ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πολύ για να ισοφαρίσουν, είχαν μια καλή στο 61’ όταν το κόρνερ εκτέλεσε ο Δαμασιώτης, το πρώτο σουτ έκανε ο Ζιούστης, έδιωξε με τις γροθιές ο Γρηγορίου, το ριμπάουντ ο Χατζηκαμαγιάννης για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Στο 72’ το λάθος της άμυνας εκμεταλλεύτηκε ο Τσιρογιάννης και την έξοδο του Τζήμα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 82’ για την «Πέλα», ο Γελαλής βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα για τον Νυχτερίδα, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Πελασγιώτιδα (Κώστας Μπακατσής): Τζήμας, Λαζαρίδης, Γούργος, Χατζηκαμαγιάννης, Πατσώνης, Μούτος, Ζιούστης, Ποτός, Γελαλής, Δαμασιώτης (73’ Νυχτερίδας), Ζυγογιάννης (46’ Τσιγγάνης – 79’ Βασίλεφ).

Φιλοκτήτης Μελιβοίας (Αποστόλης Ευαγγέλου): Γρηγορίου, Καψάλης Γ., Δεμέστιχας, Μαλλιάρας, Μanjola, Παπαρίζος Ρ., Ντούμος, Κοταρέλας (59’ λ.τ. Κουβαράς), Παπαρίζος Μ. (86’ Χαράτσης), Καραμάνης (53’ Σκεμπάση), Τσιρογιάννης (88’ Καψάλης Π.).

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Σκυβαλίδας, Παπαγεωργίου.